Συναγερμός για τσουνάμι στη Νέα Ζηλανδία - Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στα ανοικτά στον Ειρηνικό

Freepen.gr - Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 85 χιλιόμετρα (53 μίλια) ανατολικά του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας περίπου στις 2:27 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία της χώρας. Έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Ζηλανδίας διέταξε τους ανθρώπους κοντά στην ακτή να μετακινηθούν σε υψηλότερο έδαφος εάν αισθάνονται έναν "μακρύ ή ισχυρό σεισμό", προσθέτοντας ότι η συμβουλή έκτακτης ανάγκης αντικαθιστά τυχόν ισχύουσες εντολές για τον Covid-19.

Το προειδοποιητικό Κέντρο Τσουνάμι του Ειρηνικού εστίασε επίσης την προσοχή, δηλώνοντας ότι "τα επικίνδυνα κύματα τσουνάμι από αυτόν τον σεισμό είναι δυνατά μέσα σε 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο κατά μήκος της ακτής της Νέας Ζηλανδίας".

Πληροφορίες σχετικά με τα θύματα και άλλες ζημιές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αν και οι αναφορές από τους Νεοζηλανδούς στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν τρομερές, με έναν χρήστη να μιλά για το "μεγαλύτερο σεισμό που έχω αισθανθεί στο Ώκλαντ, στα 22 χρόνια που έχω ζήσει".

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail