Δουλεύει τους πάντες με 6.750 μισθοφόρους η Τουρκία στη Λιβύη: Αντικαθιστά όσους αποσύρει!

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι η παρεμπόδιση της σταθερότητας της Λιβύης έγκειται στη συνεχιζόμενη παρουσία χιλιάδων Σύριων μισθοφόρων στην επικράτειά της, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για την απομάκρυνσή τους, τη λήξη της προθεσμίας για αυτό και την πολιτική συναίνεση μεταξύ των Λίβυων.

Η έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου αποκάλυψε την παρουσία 6.750 μισθοφόρων από τις συριακές παρατάξεις πιστές στην Τουρκία στη χώρα και κανένας από αυτούς δεν επέστρεψε στη χώρα τους, υποδεικνύοντας ότι όλα όσα συνέβησαν, από τα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου έτους μέχρι σήμερα είναι η ανταλλαγή μισθοφόρων, καθώς μια ομάδα επιστρέφει στη Συρία και στη συνέχεια η Τουρκία στέλνει άλλη στη θέση της.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο η εταιρεία "Wagner" έχει στρατολογήσει επίσης 2000 Σύριους μισθοφόρους που έστειλε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας στα Λιβυκά εδάφη με αντάλλαγμα να τους πληρώσει χρήματα, υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία ποντάρει στο χαρτί των καταστροφικών συνθηκών διαβίωσης στη Συρία και εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη των Συρίων να εργαστούν και να εξασφαλίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου, ο αριθμός των μισθοφόρων που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη αφού προσλήφθηκαν από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, από την αρχή, ανήλθε σε 18.000, συμπεριλαμβανομένων 350 παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail