Αν είναι να πληρώσουμε 5 δις, εμείς οι "ζητιάνοι", ας μην πάρουμε σαπάκια

"Οι ζητιάνοι δεν μπορούν να επιλέγουν"! Οι ζητιάνοι είμαστε εμείς, οι Έλληνες, όπως έγραψε σε μια ανάρτηση του στο Twitter ο πρώην ακόλουθος Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ρόμπερτ Παλμ.

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Ο κ. Παλμ, που είχε παρασημοφορηθεί από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής, προέβη σε μια άκρως προσβλητική και ανάρμοστη για διπλωμάτη δήλωση, αποκαλώντας τους Έλληνες "ζητιάνους".

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στην ανάρτηση ενός αναγνώστη, ο οποίος ανέφερε ότι οι Αμερικανοί δεν μας πωλούν τις φρεγάτες που πραγματικά χρειαζόμαστε, αλλά αντίθετα μας προσφέρουν κάτι σαπάκια που δεν εκπληρώνουν τις ανάγκες μας. Έτσι ο κ. Πάλμ σχολίασε ότι «οι ζητιάνοι δεν μπορούν να είναι αυτοί που θα διαλέξουν» («beggars can’t be choosers»). Οπότε ας πάρουμε ότι μας δίνουν αυτοί.

Λες και θα τα πάρουμε τζάμπα! Λες και υπάρχουν ζητιάνοι που μπορούν να πληρώσουν 5 δις για να αγοράσουν! Και αυτά τα προσβλητικά λόγια προς μια χώρα-σύμμαχο, η οποία έχει παραχωρήσει δωρεάν στις ΗΠΑ ένα σωρό στρατηγικές διευκολύνσεις, χωρίς ποτέ να ζητήσει ανταλλάγματα!

Ο ανόητος κ. Πάλμ έχει κάθε δικαίωμα να ζημιώνει την χώρα του με τέτοιες δηλώσεις, αλλά και οι Έλληνες από την άλλη πλευρά έχουν κάθε λόγο για να ανοίξουν τα μάτια τους.
Η λύση είναι μια και λέγεται φρεγάτες Bellara.

Αν είναι να πληρώσουμε 5 δις, εμείς οι "ζητιάνοι", ας τα δώσουμε τουλάχιστον σε κάτι που τα αξίζει και που θα καλύπτει τις ανάγκες του ΠΝ. Αν είναι να πληρώσουμε 5 δις, τουλάχιστον να μη τα δώσουμε στον κ. Πάλμ και στην εταιρεία του....

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail