Νεύρα Μόσχας για τα Β-1Β των ΗΠΑ στη Νορβηγία: Αναχαίτιση ζεύγους από Su-27

Sergei Bobylyov/Russian Defense Ministry's press service
Freepen.gr - Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη το Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας (στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας).

Τα ρωσικά ραντάρ ανίχνευσαν δύο αεροπορικούς στόχους να προσεγγίζουν τον εθνικό κυρίαρχο εναέριο χώρο. Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 των μονάδων αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας σε υπηρεσία απογειώθηκε για να τα αναχαιτίσει.

"Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους προσδιόρισε τους αεροπορικούς στόχους ως στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και τα αναχαίτισε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα", ανέφερε το Εθνικό Κέντρο.

Δεν υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη εισβολή στον εναέριο χώρο της Ρωσίας. Το Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι αφού τα αμερικανικά αεροσκάφη είχαν απομακρυνθεί από τα ρωσικά σύνορα, το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στην αεροπορική βάση του.

"Η πτήση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες του εναέριου χώρου", πρόσθεσε το κέντρο.

Η Ευρωπαϊκή διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (EUCOM) ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βομβαρδιστικά B-1B Lancer στη Νορβηγία για πρώτη φορά. Η μοίρα θα αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Όρλαντ για ένα μήνα.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι η Μόσχα θεώρησε αυτό το βήμα των ΗΠΑ ως απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail