Η Τουρκία θέλει να αντιγράψει τους S-400, γιατί η Ρωσία δεν της μεταφέρει τεχνολογία

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να αντιγράψει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 για να αναπτύξει τα δικά του όπλα, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro. Τέτοιες πληροφορίες εμφανίστηκαν αφού έγινε γνωστή η άρνηση της Ρωσίας να παράσχει στην Άγκυρα την τεχνολογία αυτού του όπλου και καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να άρουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των S-400 και να επιτρέψουν στη χώρα να επιστρέψει στο πρόγραμμα μαχητών F-35.

Οι Τούρκοι παρατηρητές προτείνουν η Τουρκία να αναπτύξει ανεξάρτητα τα δικά της συστήματα αεράμυνας βασισμένα στο ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 "Triumph" και δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό παρατηρήθηκε από την Άγκυρα. Ειδικότερα, νωρίτερα η Τουρκία προσπάθησε να αντιγράψει τις κινεζικές τεχνολογίες, με αποτέλεσμα το Πεκίνο να προχωρήσει σε πλήρη παύση της συνεργασίας με την Τουρκία σε οποιαδήποτε βιομηχανική και στρατιωτική σφαίρα.

Ταυτόχρονα, τα ρωσικά συγκροτήματα προστατεύονται αρκετά καλά-οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο τους θα οδηγήσει στο γεγονός να χάσουν τις δυνατότητές τους και να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ωστόσο ο τουρκικός στρατός μπορεί να προσπαθήσει να αντιγράψει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, κάτι που δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν ανησυχία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail