Τουρκία: Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 όταν υπάρξει ανάγκη

Freepen.gr - Παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ που παροτρύνουν την Τουρκία να μην χρησιμοποιήσει ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι η χώρα θα χρησιμοποιήσει τα S-400 όταν κριθεί απαραίτητο και ανεξάρτητα από τα συστήματα πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

"Το αμυντικό σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί, όταν υπάρξει ανάγκη, ενάντια σε απειλές και κινδύνους. Όταν δεν υπάρχει πρόθεση επίθεσης στην Τουρκία, είναι απλώς αβλαβές. Θα χρησιμοποιήσουμε τα S-400 ανεξάρτητα από τα συστήματα του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Akar σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Παρά τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων Συμμάχων του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρηματοδότησε συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το πυραυλικό σύστημα S-400 το 2017.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail