Πεντάγωνο σε Τουρκία: Εγκαταλείψτε το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία το 2019, αναφέροντας ότι παρείχε στη Μόσχα επιρροή, πρόσβαση και έσοδα.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει πιθανές οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ, επιπλέον των μέτρων που ελήφθησαν το Δεκέμβριο μετά τη δοκιμή των ρωσικών πυραύλων πέρυσι. Διαπραγματεύεται ωστόσο να αγοράσει μια δεύτερη συστοιχία από τη Μόσχα σε μια συμφωνία που μπορεί να περιλαμβάνει μεταφορές τεχνολογίας και τοπική παραγωγή.

"Και πάλι, παροτρύνουμε την Τουρκία να μην προχωρήσει με την παράδοση του S-400", δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση εκτός κάμερας την Τρίτη. "Πιστεύουμε ότι είναι ασυμβίβαστο με το F-35 (μαχητικό αεροσκάφος) και η Τουρκία παραμένει σε αναστολή από αυτό το πρόγραμμα. Και πάλι, τους παροτρύνουμε να μην το διατηρήσουν".

Η Τουρκία είχε πολλαπλές ευκαιρίες κατά την τελευταία δεκαετία να αγοράσει το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot, αλλά αντ ' αυτού επέλεξε το S-400, δήλωσε ο Κίρμπι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail