Η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται την αγορά S-400 και μαχητικών Su-35

Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται την αγορά συστημάτων αεράμυνας S-400 και αεροσκαφών Su-35 με τη Ρωσία, τρία χρόνια μετά την υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας από τις δύο χώρες, υπογραμμίζει το ινδικό defenseworld.net.

"Μέχρι να υπογράψουμε τις συμβάσεις, δεν μιλάμε γι' αυτό ... Η διαδικασία διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το RT.

Οι στρατιωτικές βιομηχανίες της Σαουδικής Αραβίας (SAMI) έχουν φιλόδοξο στόχο να παράγουν το 50% του αμυντικού εξοπλισμού μέχρι το 2030. Οι συνεργασίες με τη Ρωσία στον τομέα αυτό περιλαμβάνουν τη μεταφορά τεχνολογίας για την τοπική παραγωγή του συστήματος πυραύλων S-400, του συστήματος Kornet-EM, των συστημάτων βαρέως φλογοβόλου TOS-1A "Solntsepëk", αυτόματου εκτοξευτή χειροβομβίδων AGS-30 και τουφεκιών Kalashnikov AK-103. Ένα μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με αυτό υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας (FSMTC) δήλωσε ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συζητούν τους όρους ενεργοποίησης της σύμβασης S-400. Δύο μήνες αργότερα, μια πηγή δήλωσε στο Interfax ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να προμηθεύει συστήματα TOS-1A στο Ριάντ. Τα δύο μέρη δημιουργούν τώρα μια κοινή εγκατάσταση κατασκευής τυφεκίων Καλάσνικοφ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είχε εγκρίνει την πώληση των πυραυλικών συστημάτων Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), ανταγωνιστή των S-400, στη Σαουδική Αραβία. Με τη νέα διοίκηση του Μπάιντεν, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει παγώσει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, το αραβικό βασίλειο μπορεί να αναζητήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail