Ποιος θα το έλεγε; Το Ισραήλ θα δώσει στη Γερμανία συστήματα προστασίας των Leopard-2!

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε μια συμφωνία G2G, δηλαδή κυβέρνηση με κυβέρνηση για την προμήθεια του ισραηλινού σχεδιασμένου συστήματος ενεργού προστασίας Trophy για το στόλο των κύριων αρμάτων μάχης Leopard-2.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Rafael Advanced Defense Systems θα προμηθεύσει το Trophy Active Defense System (ADS) για να εξοπλίσει 17 άρματα μάχης Leopard-2. Περιλαμβάνει την παροχή συστημάτων για μια εταιρεία αρμάτων μάχης, αναχαιτιστών και ανταλλακτικών καθώς και την επιχειρησιακή και τεχνική κατάρτιση. Τα συστήματα θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια.

Η δικαιούχος μονάδα αναμένεται να είναι έτοιμη για μάχη μέχρι το 2023 και να ενταχθεί στην ανάπτυξη της Γερμανίας στην πολύ υψηλής ετοιμότητας της Κοινής Ομάδας Εργασίας του ΝΑΤΟ (VJTF). Όπως σημειώνεται, η Bundeswehr της Γερμανίας διαθέτει 328 άρματα μάχης Leopard 2 τριών τύπων – τα 2A6, 2A6M, 2A7 και η Rafael αναμένει ότι η Γερμανία θα προμηθευτεί επίσης πρόσθετα συστήματα τTrophy για να εξοπλίσει περισσότερα Leopard2.

Το Trophy  δημιουργεί μια φούσκα εξουδετέρωσης γύρω από το όχημα. Ανιχνεύει γρήγορα, ταξινομεί και εμπλέκει όλες τις γνωστές απειλές χημικής ενέργειας (CE) – συμπεριλαμβανομένων των τυφεκίων, των ATGMs, των πυραύλων AT, και άλλων απειλών. Αυξάνει τη θνησιμότητα ενός σχηματισμού/δύναμης, εξουδετερώνοντας με επιτυχία τις αντιαρματικές ομάδες του εχθρού.

Μπορεί να εντοπίσει την πηγή του πυρός, επιτρέποντας στο πλήρωμα να επιστρέψει τα πυρά αποτελεσματικά με τον απομακρυσμένο σταθμό όπλων ή διασυνδέοντας με άλλες πλατφόρμες μάχης μέσω του δικτύου BMS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail