Αποκαλυπτήρια για το κορεάτικο KF-X τον Απρίλιο

Η Νότια Κορέα θα αναπτύξει το πρωτότυπο KF-X fighter jet γύρω στα τέλη Απριλίου, εβδομάδες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε η Διεύθυνση Αμυντικού Εξοπλισμού (DAPA) σημειώνει η koreaherald.com.

Το πρώτο πρωτότυπο βρίσκεται επί του παρόντος στο τελικό στάδιο συναρμολόγησης. Η Νότια Κορέα εργάζεται στο έργο KF-X από το 2015 για να αναπτύξει ένα μαχητικό αεροσκάφος 4,5 γενιάς για να αντικαταστήσει το στόλο των αεροσκαφών F-4 και F-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η συναρμολόγηση του πρώτου πρωτοτύπου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 από την Korea Aerospace Industries Co. (KAI) η οποία είναι η επικεφαλής του έργου υπό την καθοδήγηση της DAPA.

Η ολοκλήρωση των δοκιμών εδάφους και πτήσης αναμένεται γύρω στο 2026. Σαράντα μονάδες προγραμματίζονται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι το 2028 και άλλες 80 μονάδες μέχρι το 2032, ανέφερε η δημοσίευση.

Ενώ φέρει ομοιότητες προς τα έξω με το πέμπτης γενιάς F-35A, το αεροσκάφος είναι πιο ευθυγραμμισμένο με το F-16 όσον αφορά τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι μελλοντικές εκδόσεις του θα έχουν χαρακτηριστικά του αμερικανικού μαχητικού στελθ.

Το αεροσκάφος αναμένεται να πετά με μέγιστη ταχύτητα Mach 1.81, εύρος 2.900 χιλιομέτρων και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 7.700 κιλών. Θα περιέχει 10 θέσεις για πυραύλους και δεξαμενές καυσίμων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail