Οι Τούρκοι τώρα ονειρεύονται κανονικό αεροπλανοφόρο και F-35B!

Freepen.gr - Η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία ετοιμάζεται να παράγει ένα "τουρκικού τύπου αεροπλανοφόρο" με εθνικές και εγχώριες εγκαταστάσεις με βάση τις ανάγκες της Διοίκησης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης της φρεγάτας TCG Istanbul (F-515) που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2021: "έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το εγχώριο και εθνικό αεροπλανοφόρο μας για να έρθει μετά το ANADOLU".

Και πάλι, δήλωσε ο Ερντογάν στις 23 Αυγούστου 2020, " η ναυπηγική βιομηχανία είναι εδώ. Το λέω από εδώ, έχουμε χτίσει το ANADOLU, ας οικοδομήσουμε ένα, δύο ή περισσότερα αεροσκάφη τώρα. Υποθέτω ότι θα το κάνουμε, έτσι δεν είναι; Γιατί χρειαζόμαστε αυτόν τον αποτρεπτικό παράγοντα στις θάλασσες. Το ANADOLU από μόνη του δεν αρκεί, πρέπει επίσης να κάνουμε αυτό το βήμα.".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας θα αρχίσουν οι εργασίες από την task force και την ομάδα σχεδιασμού για την παραγωγή του τουρκικού αεροπλανοφόρου, που έχει εκτόπισμα 50.000 τόνων, θα λειτουργεί με πλήρωμα 1800 ατόμων και θα αναπτύσσονται επί του σκάφους F-35B, κάθετης απονήωσης – προσνήωσης (STOVL).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail