Η Τουρκία καλεί την Ουάσινγκτον να τερματίσει την στήριξη των Κούρδων της Συρίας

Freepen.gr - Ο προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη να τερματίσουν την υποστήριξη των δυνάμεων που ηγούνται οι Κούρδοι στη Συρία.

Το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και η ένοπλη πτέρυγα του, οι μονάδες Λαϊκής προστασίας (YPG), αποτελούν τη βάση της Αυτόνομης διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, αλλά θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας ενώ κατηγορούνται για ιστορικούς δεσμούς με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

"Οι ΗΠΑ θα πρέπει να τερματίσουν την υποστήριξή τους στο PYD/YPG", δήλωσε ο Kalın σε συνέντευξή του στο TRT Haber, κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Τουρκίας.

Ο Kalın δήλωσε ότι είχε συζητήσει το θέμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan την περασμένη εβδομάδα, κατά την πρώτη επαφή μεταξύ της Άγκυρας και της νέας διοίκησης του Μπάιντεν.

Οι δύο συζήτησαν επίσης τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος πυραύλων S-400 και τις δραστηριότητες του ισλαμικού ιεροκήρυκα Fethullah Gülen, δήλωσε ο Kalın.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail