Ερντογάν σε Μητσοτάκη: "Θα το βρείτε από τους τρελούς Τούρκους"

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι "πρέπει να γνωρίζει τη θέση του".

"Οι διερευνητικές συνομιλίες έπρεπε να διεξαχθούν στην Αθήνα. Αλλά ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Πώς μπορούμε να καθίσουμε μαζί σου τώρα; Γνωρίστε πρώτα τη θέση σας. Εάν αναζητάτε πραγματικά την ειρήνη, μην με προκαλείτε", δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία του προς τους βουλευτές από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ).

"Ήσουν αυτός που κλώτσησε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν συνεχιστεί έτσι, δεν μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι μαζί σας. Εκείνοι που έχετε εμπιστευτεί, έχουν ήδη αποτύχει. Δεν θα λάβετε βοήθεια από αυτούς. Θα γνωρίσετε καλά τους τρελούς Τούρκους", δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ήρθαν μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 9 του μηνός ότι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός στις συνομιλίες επανένωσης της Κύπρου είναι " μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα" και ότι προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να τερματίσει την τουρκική κατοχή και πως η φόρμουλα των δύο κρατών που ευνοούν η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι ήταν "μη ρεαλιστική".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail