Αρρωστήσαμε από Κορονοϊό στη Γερμανία: Μέρα, μέρα, τι ακριβώς έγινε

Engin_Akyurt / pixabay
Λίγες μέρες πριν διαγνώστηκα θετικός στον κορονοϊό και έτσι εδώ θα σας γράψω την εμπειρία μου με τη νόσο όπως την έζησα εδώ στη Γερμανία. Η πρώτη μέρα που έγινε εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν η Παρασκευή όπου νιώθαμε και οι 2 ότι είχαμε κάτι στο λαιμό και εγώ και η Ολγα. Το Σάββατο είχα πυρετό που έφτανε κοντά στο 39. Κανένα άλλο σύμπτωμα. Δεν κράτησε πάρα πολύ, σε λίγο υποχώρησε και με ενα depon που μου έδωσε η Ολγα κατέβηκε σε φυσιολογικές τιμές. 

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Την επόμενη ημέρα ο πυρετός ήταν γύρω στο 38 και μερικά δέκατα. Μετά ακολούθησε ο κλασικός πονόλαιμος της γρίπης. Μέχρι την Κυριακή δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν ο κορονοϊός ή μια γρίπη, αν και έβλεπα διαφορές. Αποφάσισα λοιπόν τη Δευτέρα το πρωί να πάω για εξετάσεις. 

Η Ολγα δεν είχε καθόλου πυρετό, μόνο πονόλαιμο. Τη Δευτέρα το πρωί τηλεφώνησα στον οικογενειακό μας γιατρό, έκλεισα ραντεβού και ακολούθησε εξέταση και η λήψη δείγματος για το μοριακό τεστ τα αποτελέσματα του οποίου θα ήταν γνωστά σε 2 ημέρες. Τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα είχαν πέσει στο 91%-93%. 

Εδώ να σημειώσω ότι το πρωι ξύπνησα με ένα ελαφρύ ανησυχητικό κάψιμο να έρχεται από τους πνεύμονες το οποίο ομως δεν ήταν σε βαθμό που να είναι ενοχλητικό ενώ το βράδυ ξαπλώνοντας στο πλάι ένιωσα μια μικρή ενόχληση μάλλον από τους πνεύμονες Τρίτη πρωί συνέχισα σχεδόν απύρετος. Τετάρτη απύρετος, ακόμα ο πονόλαιμος και η εφαρμογή δείχνει ότι είμαι θετικός. Με παίρνει λίγο μετα ο οικογενειακός γιατρός στο τηλέφωνο, μου ζητάει να παραμείνω στο σπίτι και να ζητήσω και από τη γυναίκα μου να επιστρέψει άμεσα από τη δουλειά της και να περιμένουμε οδηγίες από το υπουργείο. 

Σε λίγη ώρα μια κυρία από την διοικητική περιφέρεια που ανήκουμε με κάλεσε τηλεφωνικά και με ρώτησε για να της πώ ακριβείς λεπτομέρειες για το πότε ξεκίνησε ο πυρετός, την πορεία της υγείας μου και μου ζήτησε να παραμείνουμε σε καραντίνα για τις επόμενες 10 μέρες. Πέμπτη απύρετος, ο πονόλαιμος δείχνει ότι σιγά σιγά περνάει. Ενας άλλος κύριος από την περιοχή την οποία μένουμε με κάλεσε για να με ρωτήσει για την πορεία της υγείας μου. Πάλι αναλυτικές ερωτήσεις για να σχηματίσει καθαρή εικόνα για την πορεία της υγείας. Παρασκευή και Σάββατο το ίδιο. 

Ο πονόλαιμος έχει πλέον υποχωρήσει σε σχεδόν μη ενοχλητικό επίπεδο. Διαγνώστηκε και η Ολγα με κορονοϊό, χωρίς όμως πυρετό και κάποιο άλλο σύμπτωμα πέρα του πονόλαιμου. Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από το υπουργείο υγείας όπου παρακολουθούν διακριτικά την υγεία μας έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί. 

Όλες τις μέρες αυτές ή μόνη φαρμακευτική ενίσχυση που πήραμε ήταν πότε πότε ένα depon (δραστική ουσία παρακεταμόλη) Τώρα πια περιμένουμε τις μέρες να περάσουν ώστε να κάνουμε ξανά δεύτερο τεστ και να βγούμε από την καραντίνα. Συμπεράσματα από όλη τη διαδικασία μέχρι στιγμής: 

1. Κρίνοντας από την πορεία της υγείας και των δύο , το να νοσήσεις από κορονοϊό δεν είναι και τόσο τραγικό. Φυσικά δεν είναι μια γριπούλα, έχει συμπτώματα που δεν μοιάζουν με κάτι που έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Το χειρότερο από αυτά είναι ότι αν δεν αντιδράσει ο οργανισμός έγκαιρα μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία. Ειδικά στους πνεύμονες. Παίζει δηλαδή μεγάλο ρόλο το πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός. 

2. Το ότι δεν δημιούργησε προβλήματα ο ιός πιθανόν να οφείλεται στο ότι ενώ παίρνουμε φαρμακευτική αγωγή οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο από τους γιατρούς σε περίπτωση ασθενείας, δεν είμαστε οπαδοί της πολυφαρμακίας και δεν κάνουμε καταχρήσεις στη λήψη φαρμακευτικών αγωγών χωρίς σοβαρή αιτία. Επίσης ότι ήμασταν σχετικά υγιείς αν και δεν είχαμε άριστη φυσική κατάσταση. 

3. Τα εμβόλια με το mRNA δεν έχουν κάποιο άλλο αποτέλεσμα παρά την δημιουργία μιας παρόμοιας κατάστασης λιγοτερο επιθετικής και εξασθενημενης από την πραγματική με τον ιο ώστε να αντιδράσει ο οργανισμός παράγοντας αντισώματα. Και αν ο οργανισμός δεν αντιδράσει; Αν δεν παράξει αντισώματα; Τι γίνεται τότε; 

4. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον κλινικά ηλίθιος για να θεωρείς ότι έχει αντισώματα μόνο αυτός που κάνει το εμβόλιο και όχι κι αυτός που έχει περάσει τον κορονοϊό επιτυχώς. (Πιστοποιητικό εμβολιασμού) εδώ για την διαρκή ανοσία μετά από νόσηση https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/lasting-immunity-found-after-recovery-covid-19 εδώ για την περιορισμένη ανοσία των εμβολίων https://www.capital.gr/forbes/3504546/to-embolio-tis-moderna-endexomenos-na-min-diarkei-oso-elpizame 

5. Αν υπήρχε στοιχειώδης συντονισμός και αυστηρή ποινικοποίηση στο να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών οι ασθενείς από κόβιντ αντί να κόβονται ηλίθια πρόστιμα σε γέροντες και άπορους τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η λογική πίσω από τη διαχείριση μιας πανδημίας ΔΕΝ μπορεί να είναι εισπρακτική, είναι άθλιο.

6.Αν έχεις ομάδες πληθυσμών που απολαμβάνουν ιδιότυπης ασυλίας και βοηθούν στη διασπορά του ιού το μόνο που κάνεις είναι μια τρύπα στο νερό ΄και κυνηγάς γύρω γύρω την ουρά σου μέχρι να πεθάνει κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail