Φρεγάτες για το ΠΝ: Το ένα και μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί

Έχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλά, έχουν ειπωθεί περισσότερα για το θέμα των νέων φρεγατών που χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό. Απόψεις διαφορετικές για τις προτάσεις που υπάρχουν. Όλες προσπαθούν να εξηγήσουν την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία τον Ιούλιο έβαλε στον “πάγο” τη σχεδόν ολοκληρωμένη συμφωνία για τις φρεγάτες των Γάλλων και ξεκίνησε από το μηδέν για να βάλει στη λίστα των προτάσεων και τις ΗΠΑ.

Από: militaire.gr

Οι πολίτες που παρακολουθούν το θέμα -και οι οποίοι  θα αναλάβουν να πληρώσουν το κόστος όποιας επιλογής- έχουν αρχίσει να τροφοδοτούνται από πολλές -τεχνικές κυρίως- πληροφορίες. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα: πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να συζητά έστω την αγορά πλοίων που η αξία τους θα φθάσει τα 5 δις, τα οποία η χώρα που τα ναυπηγεί “τα βάζει στην άκρη” και επιλέγει ευρωπαϊκή λύση! Αναφερόμαστε στην υπόθεση των αμερικανικών φρεγατών αλλά και στην επιλογή της σχεδίασης Fremm για πλοία το αμερικανικού ναυτικού! 

Κάποιος από την κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μια απλή απάντηση σ΄ αυτό το ερώτημα.

Πρέπει να επιλέξουμε δηλαδή σώνει και καλά τη γαλλική πρόταση; Αυτό θα το αποφασίσουν οι ναύαρχοι ,οι οποίοι έχουν κι άλλες προτάσεις να εξετάσουν. Δεν υπάρχουν “μονοπώλια”. Ωστόσο είναι σαφές ότι με την προεργασία τόσων χρόνων οι γαλλικές φρεγάτες Belharra έχουν προβάδισμα.

Όλα τ΄ άλλα σχετικά με τη σύγκριση “γαλλικής και αμερικανικής” λύσης για το ΠΝ είναι μάλλον περιττά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail