Σε αντίστροφη μέτρηση η κυβέρνηση

Υπουργοί και βουλευτές φοβούνται την επόμενη μέρα

-Έχει αρχίσει να ενοχλεί ο Χρυσοχοΐδης
-Ντόρα κατά Άδωνη

Σημεία διάλυσης και αποδιάρθρωσης παρουσιάζει η κυβέρνηση, υπό την πίεση των προβλημάτων που έχουν ενσκήψει στη χώρα και προϊόντος του χρόνου διογκώνονται, με τον πρωθυπουργό να μην μπορεί να τιθασεύσει τα φαινόμενα αυτά. Ενισχύοντας έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που έχει αρχίσει να απλώνεται στην κοινωνία.

Από: Το Πάρον

Την ίδια στιγμή, οι λανθασμένοι χειρισμοί και οι αστοχίες στη διαχείριση μείζονος σημασίας ζητημάτων, όπως, π.χ., η πανδημία, η θεομηνία κ.ά., τροφοδοτούν εντάσεις και προστριβές στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαπιστώνουν ότι μετά το «φιάσκο» της Ικαρίας τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και αυτό διότι, εκτός από την πανδημία και τις συνέπειές της, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τη θεομηνία, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, που διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα στην επικράτεια. Πόσω δε μάλλον όταν όλα αυτά, είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, συνδέονται με την κυβέρνηση και τα στελέχη της.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι… φαίνεται και αποτυπώνεται στις επίσημες δημοσκοπήσεις. Υπουργοί και βουλευτές δεν κρύβουν πλέον τις ανησυχίες τους για την πορεία στην οποία έχει μπει η κυβέρνηση, ενώ όσοι εκλέγονται στην επαρχία έρχονται αντιμέτωποι με τις διαμαρτυρίες των πολιτών για την πανδημία και τα εμβόλια, τα καταστήματα και την εστίαση.

Τις τελευταίες ημέρες δε και για τη θεομηνία και την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει τους πολίτες από τις συνέπειές της. Στη συγκεκριμένη υπόθεση είχαμε την κορύφωση του «αλαλούμ», καθώς, πέραν της αδυναμίας του κράτους να δράσει αποτελεσματικά, καταγράφηκε κι ένα πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων για το ποιος είναι ο βασικός υπαίτιος για το «μπάχαλο». Εικόνες που… προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση και την έντονη δυσφορία των πολιτών, πλήττοντας με τον τρόπο αυτό εκ νέου την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Γαϊτανάκι ευθυνών
Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ επέρριψε τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το επιχείρημα ότι οι δήμαρχοι δεν φρόντισαν να κλαδέψουν τα δέντρα της περιοχής τους, ούτως ώστε με τη θεομηνία να μην πέσουν πάνω στα ηλεκτρικά καλώδια και να συντελέσουν σε εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Αρωγοί των δημάρχων ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, οι οποίοι κατέστησαν κύριο υπεύθυνο για τα προβλήματα τον ΔΕΔΗΕ. Η ε­μπλοκή τους στον «πόλεμο ευθυνών» ενέτεινε το γενικότερο «αλαλούμ» και εξόργισε πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η αντιπαράθεση του Μιχ. Χρυσοχοϊδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση για προληπτικό κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Απαντώντας στη σκληρή κριτική της Κουμουνδούρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε παραλληλισμό της στάσης της σημερινής κυβέρνησης με αυτήν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι και τους 102 νεκρούς από την πυρκαγιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης, που ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, κράτησε αποστάσεις από την επιχειρηματολογία του κ. Χρυσοχοϊδη. «Βρισκόμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν είναι η ώρα για κομματική αντιπαράθεση», σημείωσε. Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη και οι γαλάζιοι βουλευτές που ενοχλούνται κατά καιρούς με τη ρητορική και τους χειρισμούς του κ. Χρυσοχοϊδη. Θεωρούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και απόλυτος και συγκρουσιακός, με αποτέλεσμα να… ανοίγει διαρκώς μέτωπα, όχι μόνο με την αντιπολίτευση αλλά και την κοινωνία.

Η Ντόρα «πήρε το όπλο της»
Διαβλέποντας την… καθοδική πορεία που έχει πάρει η κυβέρνηση, η Ντ. Μπακογιάννη τελευταία δεν χάνει την ευκαιρία να ξιφουλκεί στρέφοντας τα πυρά της προς τα ενδότερα της κυβέρνησης και συνάμα να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα. Πρώτα ήταν μετά το «φιάσκο» της Ικαρίας, όταν άσκησε κριτική σε όλους όσοι δεν έλαβαν τα μέτρα τους και δεν προστάτευσαν τον Κυρ. Μητσοτάκη. Συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τόσο τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού όσο και τον τοπικό βουλευτή (Χρ. Στεφανάδη).

Η κ. Μπακογιάννη επανήλθε τις προηγούμενες ημέρες και σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν πολύ στην τηλεόραση, αντί να καθίσουν κάτω και να κάνουν τη δουλειά τους».
Αν και αρνήθηκε επίμονα να τους κατονομάσει, είναι προφανές ότι αναφερόταν σε υπουργούς, ενώ ορισμένοι κατέληξαν στην εκτίμηση ότι αυτός κυρίως που «φωτογραφίζει» η πρώην υπουργός είναι ο Άδ. Γεωργιάδης. Αποτελεί κοινό μυστικό άλλωστε ότι θεωρεί τον τελευταίο «βαρίδι» για την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ντόρα θα επιμείνει στην ίδια λογική, θέλοντας να περιορίσει τη ζημιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail