ΦΡΕΝΟ στις αντι-επαγγελματικές συμπεριφορές, τη χυδαία εκμετάλλευση, αλλά...και την υποκρισία

Το ΘΕΑΤΡΟ, λοιπόν, μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο των αποκαλύψεων. Για λεκτική και ψυχολογική βία, για αντι-επαγγελματική συμπεριφορά επί σκηνής, και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις πάσης φύσεως (ανάλογα με το βίτσιο του καθενός).

Γωγώ Ατζολετάκη

Και το αδηφάγο κοινό καραδοκεί για νέες αποκαλύψεις - κι άλλες... κι άλλες... ρίχτε κι άλλο αίμα στην αρένα!
ΟΛΟΙ -όλος ο κλάδος- καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές, που λίγο-πολύ τις γνωρίζουμε... είτε εξ ακοής, είτε από εξομολογήσεις φίλων, είτε έχουμε υπάρξει δια ζώσης μάρτυρες ή θύματα.

ΟΜΩΣ, όλος ο θεατρικός χώρος δεν είναι έτσι. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς δεν φτιάχνουν κανόνα. Όπως, επίσης, το να υπάρξει μια ένταση κατά τη διάρκεια της πρόβας ή στα παρασκήνια και να εκτοξευθούν άπρεπες εκφράσεις, δεν συνιστά αδίκημα για να επέμβει εισαγγελέας. Τα έχουμε ζήσει πολλάκις αυτά - είναι μέρος της δουλειάς μας. 

Ο ΔΟΛΟΣ είναι το μεμπτό. Η εκ προθέσεως βάναυση συμπεριφορά εκ μέρους σκηνοθέτη ή πρωταγωνιστή, για να σε μειώσει, να σε εξευτελίσει και να σε ακυρώσει εν τέλει. Αυτό είναι το κατακριτέο. (Για τις σ εξουαλικές παρενοχλήσεις, τους εκβιασμούς και τους "αυνανισμούς"... αυτά δεν τα συζητώ. Οι εν λόγω κύριοι - ή κυρίες ενδεχομένως- να πάνε σε γιατρό. Έχουν χοντρό πρόβλημα).
Από την άλλη, μόνο στο θέατρο συμβαίνουν αυτά;

- Γιατί δεν έχει βγει κανείς μέχρι τώρα να μιλήσει από το χώρο του Τύπου; Οι δημοσιογράφοι ακούν εμβρόντητοι τα τεκταινόμενα και εύχονται να εκλείψουν αυτά τα νοσηρά φαινόμενα από το χώρο του θεάτρου. Στο χώρο του τύπου, άραγε, δε συμβαίνει ποτέ τίποτα κατακριτέο;

- Γιατί δε βγήκε κανείς να μιλήσει από το χώρο της Υγείας; Άμεμπτοι όλοι και εκεί;

- Ή από το χώρο της πολιτικής;

- Και στην Πανεπιστημιακή κοινότητα είναι μόνο αυτά τα ένα-δυο κρούσματα, που έχουν καταγγελθεί εσχάτως;

Για να μην αναφερθώ και σε κάποιον άλλο χώρο και θεωρηθώ "ιερόσυλη"...

ΦΡΕΝΟ στις αντι-επαγγελματικές συμπεριφορές, ΦΡΕΝΟ στη χυδαία εκμετάλλευση, αλλά... ΦΡΕΝΟ και στην υποκρισία, παρακαλώ!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail