Αναθέσαμε την "τύχη" μας σε αυτούς που είναι σαν τα παπούτσια...

stux / pixabay
Όσο πιο φτηνά είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν. Και στην πρώτη βροχή, τα πόδια μας "τσαλανουτάνε" στα λασπόνερα. Αναθέσαμε την πορεία της χώρας στους πολιτικούς, οι οποίοι με άνεση "επαγγελματία" δημοπρατούν τις ελπίδες μας και δραπετεύουν σε διάφορες περιοχές εξαγορασμένης πολιτικής επιβίωσης.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Εμπιστευτήκαμε τη "σωτηρία" μας, τώρα στον "άριστο των αρίστων", τον υιό Μητσοτάκη για να μας σώσει και από τον κορονοϊό, παλαιότερα στον ανεκδιήγητο Τσίπρα για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, αμφότεροι λικνιζόμενοι στη μπάρα της ανικανότητας και της αυτάρεσκης ηδυπάθειας, στους ίδιους που η όλη δράση τους θυμίζει τη δραστηριότητα του κώνωπος επί κέρατος βοός.

Το αποτέλεσμα είναι πασίδηλο, αλλά αρνούμαστε να το δούμε. Μια ολόκληρη κοινωνία εξαθλιωμένη και σε πλήρη σύγχυση, εκφοβισμένη από τους "σωτήρες" της, με κατακερματισμένα όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Καλπάζουμε προς την κόλαση, ακολουθώντας τον καλπασμό των πολιτικών επιβητόρων της εξουσίας. Όλων αυτων που εχουν αποδεχθεί δουλείες διαφόρων μορφών και που υπηρετούν διάφορες μορφές αλλοτρίωσης. Το κάλεσμα της ιστορίας δεν τους αφορά. Άλλωστε, αυτό το "κάλεσμα" έχει δύο όψεις: Τη θετική, που συνδέεται με την ενόραση το μέλλοντος. Και την αρνητική, που απαιτεί το ξερίζωμα των νεκρών υπολειμμάτων του παρελθόντος. Χωρίς τη δεύτερη προσπάθεια, η πρώτη, το συνηθέστερον, ναυαγεί.

Και βέβαια όλοι αυτοί οι πολιτικοί καιροσκόποι, απεκδεδυμένοι και γυμνοσκελείς από αιδημοσύνη, ειλικρίνεια, αισθητική και στοιχειώδη σοβαρότητα, αγνοούν ότι η ιστορία είναι μια "ιδιότροπη μάγισσα", που τιμωρεί σκληρά εκείνους που δεν ακούνε εγκαίρως το κάλεσμά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail