Στ. Λυγερός: Η ουσία των Διερευνητικών και η Ανοσία συμφερόντων στην Πανδημία

Ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός, μιλώντας στον 98.4, ανέλυσε γιατί σε αυτή τη φάση οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι σε φάση διερεύνησης που τα όποια συμπεράσματα είναι πρόωρο να εξαχθούν παρότι αυτή η διερεύνηση μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας έχει για την ώρα και εντάσεις αλλά και κινήσεις αναγνώρισης προθέσεων. 

Αντίθετα, εκτίμησε ότι οι διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που είναι συνομιλίες, γίνονται για την ώρα για να γίνονται, με την κάθε πλευρά να έχει τους λόγους της για αυτό, εξηγώντας και ποιοι είναι αυτοί. Όπως είπε, όσοι υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν ήρθαμε πολύ κοντά στις προηγούμενες διερευνητικές για επίλυση, δεν απαντάνε γιατί αυτό δεν συνέβη τελικά. Κυρίως αποκρύπτουν, ότι αυτές οι λύσεις ήταν εκτός του διεθνούς δικαίου, που απλά αν ευοδώνονταν σε διμερείς διαπραγματεύσεις, απλά θα οδηγούμασταν στη Χάγη για την σφραγίδα της Χάγης, πάντα όμως εκτός των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου, άρα θα επρόκειτο για εθνικές υποχωρήσεις. 

Η επίλυση όμως δεν ευοδώθηκε σε αυτές τις διερευνητικές, πολύ απλά γιατί στο τέλος η Τουρκία έθετε και τα θέματα των «γκρίζων ζωνών». Ο Σταύρος Λυγερός μιλώντας και για την διαχείριση της πανδημίας ιδίως στην Ε.Ε., είπε ότι τελικά η Κομισιόν τα «σκά...σε» , όπως και ο Γερμανός Υπουργός Σόλτς επεσήμανε και ίσως για αυτό τώρα ασθμαίνοντας συζητούν και το ρώσικο εμβόλιο που προηγουμένως από έναν γεωπολιτικό αυτισμό το απαξίωναν. 

Μέχρι τώρα είπε, αντί να προταχθεί η δημόσια υγεία και η εμβολιαστική αντιμετώπιση ως δημόσιο αγαθό, απλά η Ε.Ε. και οι χώρες λειτούργησαν για την «ανοσία» των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail