Ερντογάν: θα αποχωρήσουμε από τη Λιβύη μόνο εάν αποχωρήσουν άλλοι πρώτοι!

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα συζητήσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Λιβύη εάν αποχωρήσουν πρώτα άλλες ξένες δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ τουρκικών διαστημικών έργων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Άγκυρα, ο Ερντογάν πέρα από τα διαστημικά του όνειρα για την κατάκτηση της Σελήνης και την αντικατάσταση όρων της αστρονομίας με...τουρκικές λέξεις, ανέφερε ότι η τουρκική παρουσία στη Λιβύη βασίζεται σε αίτημα από αυτό που χαρακτήρισε ως "νόμιμη κυβέρνηση" (Κυβέρνηση Εθνικής συμφωνίας " GNA " που δεν έχει εγκριθεί από την εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων) και βασίζεται σε συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε.

Είπε: "αντλούμε από το παρελθόν τη δύναμή μας και επιδιώκουμε να αναβιώσουμε ξανά την Οθωμανική κληρονομιά".

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν, λέγοντας: "ο Μακρόν αναφέρει ότι η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Λιβύη. Του λέω, πάρτε εσείς τα στρατεύματά σας από το Μάλι και το Τσαντ πρώτα.”

"Ο άνθρωπος που ηγείται της Γαλλίας συνεχίζει τις επιθέσεις του εναντίον μου και με στοχεύει, του λέω: τι θέλετε κι επιτίθεστε εναντίον μου; Πριν μου επιτεθείτε, πρέπει να αντισταθμίσετε τις σφαγές σας στην Αλγερία και στις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail