Τα σύμβολα της Ρωμιοσύνης και κάθε τι που φέρει την σφραγίδα του ελληνορθοδόξου, τους προκαλεί αναφυλαξία…


«Προσοχή Έλληνα, η Εκκλησία βλάπτει σοβαρά την υγεία. Μόνο εκεί μεταδίδεται ο κορονοϊός»!
«Προσοχή, προσοχή, Έλληνα, ό,τι έχει να κάνει με την πίστη σου, με την πατρίδα σου, με τα ιερά και τα όσια της φυλής σου, απομάκρυνέ τα ως μίασμα»!

Από: exapsalmos.gr - Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Αν ήταν ποτέ δυνατόν να μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας οι… «καημένοι» οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες αυτού του ταλαίπωρου τόπου, αυτό ακριβώς θα μας έλεγαν! Αλλά δυστυχώς, ούτε η αλήθεια είναι ίδιον της γλώττης τους, ούτε το σθένος διαθέτουν για κάτι τέτοιο.
Σταυρός, εικόνες, σημαία, Εθνικός Ύμνος, καμπάνες, ηχεία εκκλησιών, τσαρούχια Ευζώνων, σύμβολα της Ρωμιοσύνης και γενικά κάθε τι που φέρει την σφραγίδα του ελληνορθοδόξου, τους προκαλεί αναφυλαξία.Το έχουμε δει πολλές φορές μέσα σε αυτή την κρίση. 
Όλοι είναι ελεύθεροι στην Ελλάδα να κάνουν ό,τι θέλουν, εκτός από τους χριστιανούς.

Μέσα στα νοσοκομεία πήχτρα από κόσμο στα σουπερμάρκετ το αδιαχώρητο.Στις συγκοινωνίες το ίδιο.
Αυτό το γράφω διότι όπως μου έλεγε ένας δικός μου άνθρωπος  για παράδειγμα όταν μπαίνεις μέσα στο νοσοκομείο ο καθένας πατάει από μόνος του το κουμπί για ασανσέρ και πάει όπου θέλει. Η μονή επιβάρυνση  βέβαια είναι  ότι μπαίνεις μέσα και σε εξετάζουν αν έχεις ή δεν έχεις πυρετό.
 Αλλά  τα μέτρα για τις εκκλησίες τηρούνται στο ακέραιο. Μιλάμε  για την απόλυτη κοροϊδία και τον απόλυτο ευτελισμό στα πρόσωπα όλων μας.Κοροϊδία απροκάλυπτη!!!!
Ναι ο συνωστισμός οπουδήποτε δεν δημιουργεί πρόβλημα, παρ’ εκτός εντός των Ιερών Ναών και του προαυλίου χώρου τους  και  κυρίως κατά τις πρωϊνές ώρες των Κυριακών και των μεγάλων χριστιανικών εορτών!!!

Οι αριστεροί ανενόχλητοι μπορούν να διαδηλώνουν και ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ενοχλείται από τους ανοικτούς ναούς,να  αναλαμβάνει το ρίσκο των διαδηλώσεων .
Οι τιμώντες την επέτειο του Πολυτεχνείου κατάφεραν να μας βάλουν τα γυαλιά.

Οι διαδηλωτές κατά της Χρυσής Αυγής μετά την καταδίκη της γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας αδιαφορώντας για την διασπορά του ιού. Και η κυβέρνηση τους ανέχτηκε.  Οι φοιτητές κάνουν ό,τι θέλουν (και καλά κάνουν).

Μόνο οι θρησκευόμενοι Έλληνες   δεν μπορούν και δεν πρέπει να τιμούν τον Χριστό και τους Αγίους και  να κάνουν Ανάσταση.

Μόνο οι θρησκευόμενοι Έλληνες  δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να λιτανεύσουν τον Επιτάφιο και τις  εικόνες των Αγίων τους στις πανηγύρεις.

Μόνο στους θρησκευόμενους Ελληνες  απαγορεύεται  ο αγιασμός των υδάτων τα Θεοφάνεια!
Ρατσισμός, bullying, μισαλλοδοξία,διωγμός,διακρίσεις,ή πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις αυτή την συμπεριφορά;

Παντως ότι και αν είναι όλο αυτό  αυξάνεται ραγδαία και μόνο εις βάρος των χριστιανών.
Δεν  είμαστε αλλά θέλουν να μας καταντήσουν μειοψηφία. Και δεν κάνουν πίσω.
Αλλά  «μη φοβού το μικρόν ποίμνιον» είπε ο Χριστός. Η «μικρά ζύμη» είναι η μαγιά η οποία αναπαράγει τον ζήλο και την πίστη μας.

Και αυτό το γνωρίζουν, προφανώς, οι Ποιμένες μας γιαυτό μένουν ήσυχοι και δεν πονοκεφαλιάζουν για όλα αυτά που ζούμε.

Σε μας μένει να δίνουμε την μαρτυρία μας, ως χριστιανοί έχοντας υπ’ όψη τον Παύλειο λόγο: «μη συσχηματίζεσθε τω αιώνι τούτο»

Και  ως Έλληνες τον λόγο του Μακρυγιάννη: «Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» και ο Χριστός και η Παναγιά μαζί μας!

Ας το καταλάβουμε επί τέλους ότι οι γέφυρες επικοινωνίας δεν χτίζονται με λάσπη και πέτρες.
Κι ακόμα, ότι η Εκκλησία δεν αντιδικεί με τους  κυβερνώντες, αλλά οι κυβερνώντες με την Εκκλησία. Ακόμη κι όταν αυτοί έσερναν τους χριστιανούς στα μαρτύρια και την αρένα, η Εκκλησία προσευχόταν γιαυτούς εν σιγή. Τεκμήριο σωστών θρησκευομένων ανθρώπων είναι η απόσταση μεν  από τις όποιες αποφάσεις των ηγεμόνων, αλλά η στηλίτευση τους όταν αυτές αδικούν τους πιστούς
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail