Πολικό ψύχος διαρκείας από το Σάββατο στη χώρα μας: Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας;

Πολικό ψύχος διαρκείας θα χτυπήσει από το Σάββατο τη χώρα μας. Χιόνια αναμένεται να δούμε μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας. Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για σημαντική ψυχρή εισβολή, που προκαλείται από ένα «ατμοσφαιρικό βουνό που θα υψωθεί στην κεντρική και δυτική Ευρώπη και θα συνδυαστεί με ένα βαρομετρικό χαμηλό στα βορειοανατολικά τμήματα».

Ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε ότι το αρμοσφαιρικό βουνό «θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Καθώς θα αλληλεπιδράσουν αυτές οι αέριες μάζες με τα νερά της Μεσογείου θα δώσουν ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή και μετά» και συμπλήρωσε πως:
 
«θα χιονίσει ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον υδράργυρο να κατρακυκλά στους -15 και -18 βαθμούς στη βορειοδυτική Ελλάδα. Υποχώρηση του πολικού ψύχους αναμένουμε από το επόμενο Σαββατοκύριακο».


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail