Τουρκία: «Ολοκληρώθηκε το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα»

 

Σε κοινό δελτίο Τύπου, ο γενικός διευθυντής του ναυπηγείου Ares, Ουτκού Αλάντς και ο γενικός διευθυντής της αμυντικής Meteksan, Σελτζούκ Αλπαρσλάν, αναφέρουν την ολοκλήρωση του πρώτου οπλισμένου μη επανδρωμένου σκάφους της Τουρκίας, ULAQ, και έχουν αρχίσει οι δοκιμές.

Από: echedoros-a.gr

«Ολοκληρώσαμε το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα της Τουρκίας, το ULAQ-Sida. Θα θέλαμε να εκφράσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια και ευτυχία ότι ξεκινήσαμε δοκιμές στη θάλασσα. Η χώρα μας υπερασπίζεται την γαλάζια πατρίδα, καθώς η θάλασσα, μας περιβάλλει από τρεις πλευρές. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας μας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινήσαμε, μαζί με δύο ιδιωτικές εταιρείες, το έργο ULAQ με πλήρεις επενδύσεις σε μετοχές, δίνοντας προτεραιότητα στα εθνικά μας συμφέροντα και συνεχίζουμε τις εντατικές μας δραστηριότητες.

Γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα στην αμυντική βιομηχανία, συνεχίζουμε τη δουλειά μας μέρα και νύχτα σε μεγάλη συνεργασία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζει:

«Από τώρα και στο εξής, ο στόχος μας θα είναι η ολοκλήρωση δοκιμών στη θάλασσα και η διεξαγωγή δοκιμών πυραύλων με καθοδήγηση λέιζερ.

Από την ημέρα που κάναμε την πρώτη εισαγωγή του ULAQ, συναντήσαμε σημαντικό ενδιαφέρον τόσο από τη χώρα μας όσο και από φιλικές και συμμαχικές χώρες.

  Αυτό το ενδιαφέρον μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε με μεγάλο κίνητρο για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τα καλύτερα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα στον κόσμο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας, δεν απέκλεισε την υποστήριξή του από την πρώτη έναρξη του ULAQ.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων και σε όλους τους πολίτες μας», καταλήγει.

 
Οι δυνατότητες του μη επανδρωμένου θαλάσσιου σκάφους

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Το τουρκικό μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος έχει δυνατότητα πλεύσης 400 χιλιομέτρων.

Αναπτύσσει ταχύτητα 65 χιλιόμετρα ανά ώρα και έχει την ικανότητα όρασης ημέρα και νύχτα.

Διαθέτει εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή και παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Κέντρο Διοίκησης ή από πλωτές πλατφόρμες ή ακόμη και από χερσαία κινητά οχήματα παρέχοντας ένοπλη συνοδεία και δυναμική προστασία.

Εργασίες που μπορεί να κάνει είναι αναγνώριση, επιτήρηση και λήψη πληροφοριών, επιφανειακό πόλεμο και ασύμμετρο πόλεμο, έχει ακόμη τη δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου.

Μετά την ολοκλήρωση των θαλάσσιων δοκιμών, σχεδιάζεται η διεξαγωγή δοκιμών πυροβολισμού στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.
 

 
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.