Μετά το σεισμό στη Σμύρνη Τούρκος καθηγητής: «Αφήστε τις πολυκατοικίες, πηγαίνετε στις θερινές κατοικίες σας»

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν σε διάστημα ενός λεπτού από την περιοχή Karaburun της Σμύρνης. Μετά τους σεισμούς, ο καθηγητής Δρ. Αχμέτ Ερτσάν προέβη σε δηλώσεις: «Υπάρχει ένα συμβάν, σαν μια σεισμική καταιγίδα αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι». 

Από: echedoros-a.gr

Στην περιοχή Karaburun της Σμύρνης δύο σεισμοί με μέγεθος 5,1 και ένα λεπτό αργότερα 4,8 καταγράφηκαν στις 08,46 σήμερα το πρωί.

Σε δηλώσεις του στην «Haber Global» μετά τους σεισμούς, ο καθηγητής Δρ. Αχμέτ Ερτσάν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εκτονώνεται η ένταση.

«Φοβάμαι το Μπαϊρακλί , τα κτίρια στο Μπαϊρακλί και τη Μπόρνοβα επηρεάστηκαν πολύ. Ο αριθμός των κτιρίων που έφτασαν στο κατώφλι της κατάρρευσης εκεί είναι πολύ μεγάλος. Οι μετασεισμοί του σεισμού των 5,1 δεν θα είναι 4.8, αλλά μικρότεροι. Αυτό σημαίνει ότι η εκτόνωση της έντασης θα συνεχιστεί εκεί. «Υπάρχει ένα συμβάν σαν μια σεισμική καταιγίδα. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι».

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «δεν θέλω να τρομάξω τους κατοίκους της Σμύρνης, αλλά θέλω να τους προειδοποιήσω» τονίζοντας:

«Ο καιρός είναι καλός, οι άνθρωποι της Σμύρνης να πάνε στα καλοκαιρινά σπίτια τους».

Ανέφερε, επίσης, ότι η γεωλογική σύσταση στην περιοχή μπορεί να ενεργήσει αρνητικά στα κτήρια.

Tr.Sputnik.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail