Ατμοσφαιρικές εικόνες του "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" στο ολόλευκο Μούρμανσκ

Freepen.gr - Δύο επιβλητικές φωτογραφίες του μοναδικού αεροπλανοφόρου της Ρωσίας, του "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται σε επισκευές στο Μούρμανσκ, δημοσίευσε στο instagram o Lana Sator.

Το πλοίο, το οποίο αποτελεί και τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, ξεκίνησε να ναυπηγείται στο Μικολάεφ της Ουκρανίας το 1982 επί ΕΣΣΔ, καθελκύστηκε το 1985 και τέθηκε σε υπηρεσία το 1991 ενώ πλήρως επιχειρησιακό κατέστη το 1995.

Η τελευταία του αποστολή ήταν πριν λίγα χρόνια στη Μεσόγειο και τον πόλεμο της Συρίας. Ωστόσο το πλοίο αντιμετώπισε πολλά τεχνικά προβλήματα και τελικά η αρχικά 6μηνη παραμονή του συντομεύτηκε κατά πολύ. Το πλοίο κατέβηκε στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο του 2016 αλλά στις αρχές του 2017 απεσύρθη με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία του στη μάχη κατά των τρομοκρατών.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail