Ετοιμάζονται να διαλύσουν την Κύπρο κι ο Αναστασιάδης ορέγεται πιστοποιητικά εμβολιασμών

Την ώρα που κάτι πολύ άσχημο μαγειρεύεται στα παρασκήνια για την Κυπριακή Δημοκρατία εν όψει νέων σχεδιαζομένων διαπραγματεύσεων με αναφορά σε αυτή ως...ελληνοκυπριακή κοινότητα, φαίνεται ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, όπως κι ο Ελληνας πρωθυπουργός, άλλες προτεραιότητες ζητώντας κι αυτό πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Φεβρουαρίου.  

Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα, η συζήτηση των Ηγετών επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και στην τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στα κράτη μέλη, σε συνάρτηση με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια. 

Κατά την παρέμβαση του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ιδιαίτερα την Πρόεδρό της και την Επίτροπο για την Υγεία, για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας και εξέφρασε στήριξη ως προς τις ενέργειες για δημιουργία της νέας ευρωπαϊκής Αρχής ετοιμότητας και αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία, με πρώτιστο στόχο την προσαρμογή των εμβολίων στις νέες παραλλαγές.

Επεσήμανε, επίσης, τη σημασία υιοθέτησης ενός κοινού «πιστοποιητικού εμβολιασμού» για διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, τονίζοντας παράλληλα πως ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας, έχει υποστεί πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail