Η Τουρκία προκαλεί, αμφισβητεί, δημιουργεί τετελεσμένα και μετά διαπραγματευεται τα ελληνικά δικαιώματα

Η Τουρκία προκαλεί, αμφισβητεί, δημιουργεί τετελεσμένα, και μετά διαπραγματευεται τα ελληνικά δικαιώματα. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Με νέα Navtex η Τουρκία δεσμεύει από σήμερα μέχρι της δύο Μαρτίου να πραγματοποιήσει έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο, μεταξύ Σκύρου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, και σε απόσταση μικρότερη των 12 μιλίων από αυτά. 

Δηλαδή η Τουρκία, παρ' ότι δεσμεύτηκε στην ΕΕ, να μην βγάλει ερευνητικά σκάφη όσο διαρκούν οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και οι συνομιλίες για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, εξέδωσε Navtex για έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο. 

Με τον τρόπο αυτό δείχνει μια απίστευτη αλαζονεία απέναντι στην χώρα μας, την ΕΕ και την Ουάσιγκτον, και φυσικά συνολικά στην διεθνή κοινότητα. 

Θέλει ταυτόχρονα να υπενθυμίζει ότι η εθνικιστική πολιτική της για την "Γαλάζια Πατρίδα", που φθάνει μέχρι το κέντρο του Αιγαίου, παραμένει βασική της επιδίωξη. 

Αμφισβητεί ευθέως και στην πράξη τα 12 μίλια χωρικών υδάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ των νησιών, και την αρμοδιότητα της χώρας μας για τις επιχειρήσεις διάσωσης στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγο ότι έχει επιδώσει κείμενο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, διαρρέοντας ότι, άργησε για να δει αν θα βγει για τις έρευνες το ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ". 

Φαίνεται η δήλωση Γεραπετρίτη ότι: "Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι τα 6 μίλια", που έκανε όταν η Τουρκία πραγματοποιούσε έρευνες στα όρια των 6 μιλίων από το σύμπλεγμα της Μεγίστης, διαβαζεται ανάλογα από την Τουρκία και τους συμμάχους μας.

Η Τουρκία συνεχώς εκμεταλλεύεται τις αβελτηρίες της κυβέρνησης και δημιουργεί κεκτημένα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail