Ολλανδική έκθεση ασφαλείας: Ο Ερντογάν προωθεί το Σαλαφισμό στις Κάτω Χώρες και προκαλεί κινδύνους

Freepen.gr - Μυστική έκθεση για την ολλανδική εθνική ασφάλεια που διέρρευσε τη Δευτέρα αποκάλυψε ανησυχίες μεταξύ των αρχών σχετικά με την επιρροή της σε ό,τι αποκαλεί μια συνειδητή στρατηγική εξισλαμισμού που επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους Ολλανδούς τουρκικής καταγωγής, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κάτω χωρών, δίνοντας αφορμή για σαλαφισμό και τζιχαντισμό, αναφέρει το turkishminute.com.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε το ολλανδικό μηνιαίο περιοδικό HP/De Tijd, ο Εθνικός Συντονιστής για την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία, ένα ολλανδικό σώμα ασφαλείας, γράφει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν εφαρμόζει μια συνειδητή στρατηγική εξισλαμισμού που έχει επιρροή στις Κάτω Χώρες.

Ο Ερντογάν θα έδινε χώρο σε σαλαφιστικές, ενίοτε τζιχαντιστικές, οργανώσεις με δεσμούς με τουρκο-ολλανδικούς θεσμούς, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ολλανδική ασφάλεια, πιστεύει η υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, το διαρρεύσαν έγγραφο δείχνει μια πιθανή σχέση μεταξύ της "αντι-Δυτικής ρητορικής" του Τούρκου Προέδρου και της τρομοκρατικής επίθεσης σε τραμ στην πόλη της Ουτρέχτης στην Ολλανδία το 2019 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τέσσερις άνθρωποι τη ζωή τους. Μια ημέρα πριν από την επίθεση στην Ουτρέχτη, ο Ερντογάν είχε μιλήσει για επιθέσεις σε τζαμιά στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, τοποθετώντας το "σε ένα πλαίσιο πολέμου μεταξύ μουσουλμάνων και Χριστιανών", ανέφερε το έγγραφο.

Η έκθεση, με τίτλο" Η ανάπτυξη του σαλαφισμού μεταξύ των Τούρκων – η επιρροή στις Κάτω Χώρες", ήταν αναλυτικά ελλιπής και δεν είχε υπογραφεί με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας και υπουργεία, δήλωσε η NCTV ως αντίδραση στη διαρροή.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η τουρκική κοινότητα είναι "ευάλωτη στην επιρροή από την Τουρκία. Οι συνδέσεις με την Τουρκία είναι ισχυρές και πολλοί Ολλανδοί τουρκικής καταγωγής ψηφίζουν για τον Ερντογάν στις εκλογές πίσω στην πατρίδα. Συνδέονται επίσης με ιδρύματα που βρίσκονται σε επαφή με την τουρκική κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail