Ο κύβος ερρίφθη! «Κλείδωσε» η αγορά των τεσσάρων γαλλικών φρεγατών Belhara

Freepen.gr - Ο κύβος ερρίφθη για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Υστέρα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και αξιολογήσεις, το υπουργείο Άμυνας καταλήγει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN στις γαλλικές Belhara.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ, ο αμυντικός συντάκτης Κώστας Αλατζάς, καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν πως οι γαλλικές φρεγάτες κρίνονται ως οι καταλληλότερες για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για τρεις λόγους.

Πρώτον πληρούν τα κριτήρια του Πολεμικού Ναυτικού,

Δεύτερον η ενδιάμεση λύση που προσφέρεται από τη Γαλλική πλευρά μέχρι την το χτίσιμο των φρεγατών είναι συμφέρουσα και 

Τρίτον θα υπάρχει συμμετοχή της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας 

Επιπλέον καθοριστικό ρόλο παίζει η στρατηγική σχέση που έχει οικοδομήσει η Ελλάδα με τη Γαλλία.

Όλες οι προσφορές εξετάστηκαν κι αναμένεται μετά τις 15 Φεβρουαρίου να δοθεί από το πολεμικό ναυτικό που είναι υπεύθυνο για την επιχειρησιακή αξιολόγηση μία shortlist που στην πρώτη θέση θα έρχονται οι γαλλικές φρεγάτες.

Η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών αποτελεί το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχουν υλοποιήσει στην ιστορία τους οι ένοπλες δυνάμεις καθώς θα πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα κοστίσει περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και ενδεχομένως και λίγο παραπάνω περιλαμβάνοντας:

- τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών πολλαπλών ρόλων μαζί με τον εξοπλισμό τους 

- τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων τύπου ΜΕΚΟ και την τεχνική υποστήριξη 

Τα δύο από τα τέσσερα πλοία θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα δίχως να είναι γνωστό αν θα προκριθούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ή τα ναυπηγεία Ελευσίνας ή αν και τα δύο μαζί νθα μοιραστούν το έργο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail