Το 2010 με χρέος 329 δις στο 126% του ΑΕΠ δε μας δάνειζε κανείς, σήμερα όλοι τρέχουν με 370 δις και 225%

Letti-S / Pixabay
Το 2010 χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε σε καθεστώς μνημονίων έχοντας κρατικό χρέος 329 δις ευρώ που ισοδυναμούσε με το 126% του ΑΕΠ. Σήμερα που υποτίθεται ότι η οικονομία μας έχει εξυγιανθεί έπειτα από μια δεκαετία απίστευτα βίαιης δημοσιονομικής αναπροσαρμογής, έχουμε φτάσει να χρωστάμε 370 δις ευρώ, δηλαδή 225% του ΑΕΠ, αλλά παρουσιαζόμαστε απολύτως φερέγγυοι ώστε να μας δανείζουν οι αγορές με πολύ χαμηλά επιτόκια!  

Από: capital.gr - Stirlitz

Όσες αναλύσεις κι αν μας παρουσιάζουν ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι η κατάσταση βελτιώνεται, λυπάμαι αλλά δεν πείθομαι. Η δική μου αίσθηση είναι ότι βουλιάζουμε διαρκώς βαθύτερα στον βάλτο του χρέους, ότι η οικονομία μας καταστρέφεται με κάθε μέρα παράτασης των εντελώς παράλογων και αναποτελεσματικών περιοριστικών μέτρων του lockdown, ότι όχι μόνο δεν βλέπουμε να έρχονται σοβαρές ξένες επενδύσεις αλλά φεύγουν και οι τελευταίες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις για το εξωτερικό, ότι σύντομα θα δούμε νέο κύμα μετανάστευσης των νέων μας στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική, και ότι για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε πρόωρες συντάξεις και εφάπαξ φορτώνουμε ακόμα και τους αγέννητους Έλληνες με δυσβάστακτα χρέη για τα οποία κάποτε θα μας αναθεματίζουν - και με το δίκιο τους. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνησή μας με όσα μεθοδεύει στα ελληνοτουρκικά, πρόκειται πολύ σύντομα να στερήσει από τον ελληνικό λαό την τελευταία ελπίδα που έχει να σηκώσει κεφάλι οικονομικά μέσα στον 21ο αιώνα αφού, όπως φαίνεται, όχι μόνο δεν θα εκμεταλλευτούμε τελικά τον πλούτο των υδρογονανθράκων μας αλλά θα χαρίσουμε το μεγαλύτερο μέρος του στον χειρότερο εχθρό μας ο οποίος καθημερινά παραβιάζει την κυριαρχία μας, μας απειλεί, μας εκφοβίζει και μας περιλούζει με ύβρεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail