17 χρόνια φυλακή για ένα άρθρο

Ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Μπαρανσού τιμωρήθηκε σε 17 έτη φυλάκισης για τέσσερα διαφορετικά αδικήματα λόγω ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ταράφ που έκλεισε με προεδρικό διάταγμα, μετά από το υποτιθέμενο πραξικόπημα. 

Από: tourkikanea.gr

Στο βίντεο μιλάνε βουλευτές οι οποίοι έχουν υπάρξει δημοσιογράφοι και ζητάνε την απελευθέρωση του

Αχμέτ Σικ : “Στην έρευνα που έγινε σχετικά με την οποία είναι μέσα ο Μπαρανσού, πιστεύω ότι έγινε αδικία. Ο Μπαρανσού είναι μέσα λόγω δημοσιογραφίας. Κατηγορείται για τη δημοσίευση ενός εγγράφου το οποίο έχει επιβεβαιωθεί με έκθεση εμπειρογνώμονα, αλλά έχει αρνείται το Γενικό Επιτελείο. Αυτό είναι δημοσιογραφία και ο Μπαρανσού θα έπρεπε να είναι έξω.

Τουντζάι Οζκάν : Ο Μεχμέτ Μπαρανσού πήρε στα χέρια του την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και τη δημοσιοποίησε, αυτό είναι δημοσιογραφία. Όταν τα κρατικά απόρρητα τα ανακοινώνουν εισαγγελείς, αστυνομικοί και δικαστές, δεν είναι προδοσία της πατρίδας αλλά όταν το κάνει ο δημοσιογράφος είναι προδοσία κατά της πατρίδας.

Μουσταφά Μπαλμπάι : Ο Μεχμέτ Μπαρανσού πρέπει να δικαστεί χωρίς να είναι προφυλακισμένος. Θα μπορούσε να είχε φύγει. Ή θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει άλλη μέθοδο. Η διαδικασία φαινόταν ότι κατευθυνόταν προς τα πάνω του. Εύχομαι να δικαστεί δίκαια.

Πηγή : https://www.tr724.com/gazetecilikten-17-yil-hapis-cezasi-alan-mehmet-baransuya-ozgurluk-videosu/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail