Οι ΗΠΑ καλούν πίσω το αεροπλανοφόρο USS Nimitz από τον Περσικό Κόλπο!

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πρόκειται να στείλει το μοναδικό Ναυτικό αεροπλανοφόρο που λειτουργεί στη Μέση Ανατολή στην αμερικανική Δυτική Ακτή, με απόφαση που ανακοινώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Κρίστοφερ Μίλερ.

Το αεροπλανοφόρο USS Nimitz με έδρα το Bremerton, το οποίο αναπτύχθηκε τον Απρίλιο από την Puget Sound, ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει πριν από το τέλος του έτους. Ωστόσο, στις αρχές Δεκεμβρίου, η επιστροφή αναβλήθηκε, υποτίθεται εν μέρει λόγω ανησυχιών για πιθανές ιρανικές απειλές.

Πιο πρόσφατα, το USS Nimitz και η ομάδα κρούσης του παρείχαν επιχειρησιακή και αεροπορική υποστήριξη στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας ως μέρος της κοινής Task Force-Quartz και Operation Octave Quartz καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα μετεγκαταστάθηκαν από τη Σομαλία σε άλλες περιοχές της Αφρικής.

"Ο υπουργός εκτιμά τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την ευελιξία που περισσότεροι από 5.000 ναύτες και Πεζοναύτες του Νίμιτς Carrier Strike Group επανειλημμένα έχουν αποδείξει την επιχειρησιακή αριστεία τους στην παροχή αεροπορικής στήριξης σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και τη διασφάλιση της ναυτικής ασφάλειας σε κρίσιμες οδούς", δήλωσε ο Τζόναθαν Rath Χόφμαν, Βοηθός Υπουργός Άμυνας για τις Δημόσιες Υποθέσεις, σε δελτίο τύπου.

Ο Christopher Miller διέταξε την επιστροφή του αεροπλανοφόρου μόλις μια μέρα μετά την πτήση βομβαρδισμών της Πολεμικής Αεροπορίας B-52 από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Περσικό Κόλπο σε μια επίδειξη στρατιωτικής δύναμης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail