Βετεράνος πιλότος: Το Su-57 θα επικρατήσει άνετα σε αερομαχία ένα προς ένα με το F-35

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 θα πρέπει να είναι σε θέση να κερδίσει το F-35 που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ σε περίπτωση αερομαχίας, χάρη στην ευελιξία του, λέει ο Magomed Tolboyev, ένας διάσημος πιλότος δοκιμών, μιλώντας στα 70α γενέθλιά του στο πρακτορείο ΤΑΣΣ.

"Το Su-57 θα νικήσει [ένα F-35] εύκολα, αν βρεθούν αντιμέτωπα ένα προς ένα. Το F-35 δεν μπορεί να ελιχθεί, είναι απλά ανίκανο. Αλλά έχει ηλεκτρονική δύναμη", δήλωσε ο Tolboyev, προσθέτοντας ότι τα ηλεκτρονικά θα μπορούσαν να διαταραχθούν ακόμη και από τις ηλιακές εκλάμψεις.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αντιτίθεμαι σε όλα τα ηλεκτρονικά", αποκάλυψε ο πιλότος.

Ο Tolboyev χαρακτήρισε το Su-57 ως" λαμπρό αεροπλάνο", αλλά υπογραμμίζει ότι τα χρόνια των one-on-one dogfights (αερομαχίες με έναν προς έναν) έχουν περάσει πολύ.

"Σήμερα, δεν αγωνίζεστε πλέον ένα προς ένα. Όλα εξαρτώνται από την υποστήριξή σας. Υπάρχει ηλεκτρονικός πόλεμος σήμερα. Αυτό δεν είναι πλέον ένα γνώριμο πεδίο μάχης, αλλά μια πολύπλοκη προσέγγιση σε θέματα τακτικής" σημείωσε ο βετεράνος πιλότος.

Su-57 και F-35

Το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 πέμπτης γενιάς έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους εναέριων, επίγειων και ναυτικών στόχων. Το αεροπλάνο διαθέτει υπερηχητική πλεύση, εσωτερικό χώρο όπλων, ραδιοαπορροφητική επίστρωση και το νεότερο αεροηλεκτρονικό συγκρότημα.

Το F-35 είναι μια μηχανή μάχης πολλαπλών χρήσεων, σχεδιασμένη σε χαμηλές αρχές ραδιοφωνικής ορατότητας. Αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ και οκτώ άλλες χώρες: την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, την Ιταλία, τον Καναδά, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία και την Τουρκία.

Ο Υποστράτηγος ε.α. Tolboyev έχει τιμηθεί πολλές φορές ενώ του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της Υπηρεσίας του, πιλοτάρισε πάνω από 50 τύπους και τροποποιήσεις αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένων των MiG-29, MiG-31, Su-24 και Su-27. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Tolboyev συμμετείχε στο διαστημικό πρόγραμμα Energia-Buran και υποβλήθηκε σε πλήρη εκπαίδευση για επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις σε διαστημικά σκάφη πολλαπλών χρήσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail