Η Sevmash θα ναυπηγήσει δύο ακόμη πανίσχυρα πυρηνικά υποβρύχια Borei-A

Freepen.gr - Το ρωσικό ναυπηγείο Sevmash, που ανήκει στη United Shipbuilding Corporation (USC), αποκάλυψε ότι θα κατασκευάσει δύο ακόμη πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (SSBNs) κατηγορίας Borei-A του σχεδίου 955 για το Ρωσικό Ναυτικό.

Η σύμβαση για την κατασκευή των δύο υποβρυχίων υπογράφηκε το 2020.

Τα υποβρύχια θα ονομαστούν Dmitry Donskoy και Knyaz Potjomkin. Η κατασκευή τους αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος. Όπως και τα αδελφά σκάφη τους, κάθε υποβρύχιο θα μπορεί να μεταφέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava.

Συνολικά οκτώ εκσυγχρονισμένα υποβρύχια Borei-A σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στα Sevmash στο Severodvinsk.

Τον Ιούνιο του 2020, το Ρωσικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο βελτιωμένο Borei υποβρύχιο, Knyaz Vladimir.

Το δεύτερο νεότευκτο, Knyaz Oleg, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020. Αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε δοκιμές, σύμφωνα με τα ναυπηγεία Sevmash.

Άλλα τρία πυρηνικά υποβρύχια, τα Generalissimus Suvorov Suvorov, Imperator Aleksandr III και Knyaz Pozharskiy — βρίσκονται σε διάφορες φάσεις κατασκευής στο ναυπηγείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail