Sema Koçer: Η ηρωίδα που με την αυτοθυσία της πήρε μαζί δεκάδες Τούρκους και κατέστρεψε 5 τεθωρακισμένα

Freepen.gr  - Η αντάρτισσα Sema Koçer στόχευσε τους Τούρκους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί για να φυλάσσουν τον αγωγόύ φυσικού αερίου κοντά στη διέλευση των συνόρων Gürbulak μεταξύ Ιράν και Τουρκίας.

Το Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα από την πράξη αυτοθυσίας της Sema Koçer που στόχευσε τους Τούρκους στρατιώτες.

Σε δήλωση που περιγράφει λεπτομερώς τη δράση, το Γραφείο Τύπου των λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) αναφέρει τα εξής σχετικά με τη δράση που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο:

"Η αντάρτισσα  Sema Koçer της YJA Star πραγματοποίησε μια ενέργεια αυτοθυσίας στις 5 π.μ. στις 31 Μαρτίου ως μέρος της "επαναστατικής εκστρατείας Νίκης" που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Serhat του Βόρειου Κουρδιστάν. Κατά τη διάρκεια της δράσης κοντά στη διέλευση των συνόρων Gürbulak στην περιοχή Bazid (Doğubeyazıt) του Ağrı, η Koçer συμμετείχε για πρώτη φορά σε σύγκρουση με τα τουρκικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του αγωγού φυσικού αερίου. Στη συνέχεια στόχευσε τα 5 τεθωρακισμένα οχήματα που ήρθαν στη σκηνή για παρέμβαση και ανατίναξε τον εαυτό της. Και τα 5 οχήματα καταστράφηκαν, περισσότεροι από 30 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης".


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail