Το πυρηνικό υποβρύχιο "Le Terrible" ετοιμάζεται για να ξαναβγεί ακόμη πιο τρομερό

Freepen.gr -  To γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο "Le Terrible" (ο τρομερός) έχει μεταφερθεί στη ναυτική βάση της Βρέστης για να συνεχίσει ένα πρόγραμμα συντήρησης και εκσυγχρονισμού, συνολικής διάρκειας 14 μηνών.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Le Triomphant, που είναι μια κατηγορία τεσσάρων πυρηνικών υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) του Γαλλικού Ναυτικού που κατασκευάστηκαν από τη DCNS, σημερινή Naval Group.

Αυτά τα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με 16 υποβρύχια εκτοξευόμενους βαλλιστικούς πυραύλους το καθένα, με βαλλιστικούς πυραύλους M51 αλλά και παραδοσιακά όπλα όπως τορπίλες και πυραύλους κατά σκαφών επιφανείας Exocet.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στην επιχειρησιακή βάση του l'ile Longue με δύο μεγάλες επιχειρήσεις: την εκφόρτωση των όπλων και την απομάκρυνση των στοιχείων καυσίμου από τον πυρηνικό αντιδραστήρα. Το SSBN θα υποβληθεί τώρα σε σημαντικές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στην αποβάθρα 8 στη Βρέστη.

Τα κύρια έργα που πρέπει να εκτελεστούν είναι η συντήρηση του κύτους και των δομών του, η ενέργεια και η πρόωση, η ασφάλεια των καταδύσεων, τα συστήματα ελέγχου και λειτουργίας της πλατφόρμας, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που σχετίζονται με τη ζωή στο πλοίο, η ανίχνευση και η καταπολέμηση των απειλών και το αποτρεπτικό οπλικό σύστημα. Επιπλέον, θα γίνουν 300 τροποποιήσεις σε διάφορες εγκαταστάσεις προκειμένου να βελτιωθεί ο έλεγχος και οι επιδόσεις του SSBN.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail