Έτσι εξηγείται η αναζωπύρωση του ISIS - Ποιοι βρίσκονται πίσω από την ενίσχυση με άνδρες κι όπλα

Freepen.gr - Το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν μεταφέρει δεκάδες τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους από τις φυλακές που ελέγχονται από τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) στην επαρχία της Al-Hasakah, στη βάση τους στο Al-Tanf στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας. 

Το SANA ανέφερε επικαλούμενο τις πηγές του ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν μεταφέρει 70 τρομοκράτες του ISIS που κρατούνταν στη βιομηχανική δευτεροβάθμια φυλακή στη νότια είσοδο της πόλης Hasakah στη βάση τους στο Al-Tanf.

Οι πηγές της SANA ανέφεραν ότι "οι αμερικανικές δυνάμεις στο Al-Tanf παρέχουν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες στην περιοχή, τους υποστηρίζουν με όπλα και τους παρέχουν προστασία κατά τη μετακίνησή τους από το ένα μέρος στο άλλο για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους στη Συρία".

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις αμερικανικές δυνάμεις ότι παρέχουν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του τριγώνου της Παλμύρας που ήταν κάποτε υπό τον έλεγχό τους.

Η πραγματικότητα είναι το διαλυμένο Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να ανακάμπτει σε επίπεδο έστω παρενοχλήσεων και πολέμου φθοράς αν δεν υπάρχει ένας σταθερός τροφοδότης σε τρομοκράτες και όπλα; Με τον τρόπο αυτό εξηγείται η όποια αναζωπύρωση του ISIS τους τελευταίους μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail