Gremyashchiy: η φονική κορβέττα με το πανίσχυρο οπλοστάσιο στη διάθεση των Ρώσων

Alexander Demianchuk/TASS
Freepen.gr - Η κορβέττα Gremyashchiy του Σχεδίου 20385 έγινε δεκτή για υπηρεσία στο Ρωσικό Ναυτικό, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Η τελετή ύψωσης της σημαίας του ρωσικού ναυτικού του Αγίου Ανδρέα πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Severnaya στην Αγία Πετρούπολη. "Σήμερα είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός για το Πολεμικό Ναυτικό. Την παραμονή του Νέου Έτους, παραδόθηκε ένα νέο πλοίο εντελώς μοναδικό από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η κορβέττα θα μεταφερθεί σύντομα στον Στόλο του Ειρηνικού στον τόπο της μόνιμης λειτουργίας της", δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού Νικολάι Γεβμενόφ κατά την τελετή παράδοσης.

Έξι ακόμα κορβέτες αυτής της κατηγορίας θα κατασκευαστούν για τον στόλο του Ειρηνικού και θα εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon, δήλωσε ο αρχηγός του Ναυτικού. Το Gremyashchiy ξεκίνησε να ναυπηγείται στο ναυπηγείο Severnaya την 1η Φεβρουαρίου 2012 και καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 2017. Οι κορβέτες αυτού του τύπου που αναπτύχθηκαν από το Κεντρικό Γραφείο Θαλάσσιου σχεδιασμού Almaz έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν εχθρικά υποβρύχια και σκάφη επιφανείας, να παρέχουν στρατεύματα για απόβαση και να εκτελούν πολυάριθμα καθήκοντα.

Οι κορβέτες του έργου 20385 έχουν εκτόπισμα 2.200 τόνους, εύρος λειτουργίας 3.500 μιλίων και 15 ημερών. Είναι οπλισμένες με συστήματα πυραύλων Kalibr-NK universal, αντιαεροπορικούς εκτοξευτές πυραύλων Redut και τεχνολογία ανθυποβρυχιακού πολέμου Paket.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail