Βρετανικά F-35 θα λάβουν "μικροσκοπικούς" πυραύλους κρουζ

Royal Air Force courtesy photo
Freepen.gr - Η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναθέσει στην MBDA να προμηθεύσει το σύστημα μικροσκοπικών πυραύλων κρουζ SPEAR για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Η σπεσιαλίστας στους πυραύλων MBDA έχει λάβει σύμβαση αξίας 746 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή του συστήματος πυραύλων SPEAR από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Το SPEAR (γνωστό στην υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ως SPEAR3) είναι ένα σύστημα πυραύλων κρουζ μήκους 1,8 μέτρων που έχει βεληνεκές περισσότερα από 140 χιλιόμετρα, σημειώνει το defence-blog.com.

Το SPEAR θα είναι το κύριο όπλο κρούσης μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς των μαχητικών αεροσκαφών F-35 του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέποντάς τους να πλήξουν στόχους όπως τα κινητά συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας σε περιοχές που υπερβαίνουν τον ορίζοντα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε εξαιρετικά αμφισβητούμενα περιβάλλοντα.

"Η ανάπτυξη αυτού του πυραύλου επόμενης γενιάς θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε το προσωπικό και τα περιουσιακά μας στοιχεία στο έδαφος, από χιλιάδες μέτρα ψηλά στον ουρανό, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Jeremy Quin. "Η δέσμευσή μας σε αυτό το σύστημα θα εξασφαλίσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και θα αναδείξει τη βρετανική τεχνολογία και την τεχνογνωσία όπλων στην παγκόσμια σκηνή".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail