Η Φ/Γ ΥΔΡΑ κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια - Συνεκπαίδευση με την ENS TABA

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ κατέπλευσε στο λιμένα Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 εκτέλεσε συνεκπαίδευση με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ENS TABA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Αλεξάνδρειας.

Η εν λόγω δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην Αίγυπτο, κατά την διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη άριστων σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Η ανωτέρω συνεργασία προστίθεται στο ήδη εκτενές πρόγραμμα κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των ΕΔ Ελλάδας και Αιγύπτου που υλοποιεί και σε στρατιωτικό επίπεδο την ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών, για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επιπρόσθετα η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας Μονάδων Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και στην ενίσχυση της ναυτικής τους παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail