Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν δεσμεύονται για αμοιβαία υποστήριξη κατά Ελληνισμού, Ινδίας κι Αρμενίας

Freepen.gr - Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν δεσμεύθηκαν να στηρίξουν ο ένας τις αντίστοιχες εδαφικές διαφορές μεταξύ τους σε Κύπρο, Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Κασμίρ, δήλωσε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η νέα συμφωνία, γνωστή ως Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ, η οποία υπεγράφη από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊραμόφ και τον Πακιστανό Υπουργό Εξωτερικών Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, θα επιδιώξει επίσης να εμβαθύνει τους πολιτικούς, οικονομικούς και ασφαλιστικούς δεσμούς, δήλωσε το Αναόντλου.

Και οι τρεις χώρες εμπλέκονται σε εδαφικές διαμάχες που απειλούσαν να κλιμακωθούν τα τελευταία χρόνια.

Η Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις προσπάθειες των Αζέρων να "ανοικοδομήσουν και να αποκαταστήσουν τις απελευθερωμένες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν", ανέφερε το Anadolu.

Η Διακήρυξη ζήτησε ομοίως μια "ρεαλιστική και αμοιβαία αποδεκτή" λύση στα πρόσφατα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν "εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τις μονομερείς ενέργειες της 5ης Αυγούστου 2019", αναφερόμενοι στην απόφαση της Ινδίας να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο.

Το Anadolu δήλωσε ότι η Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει την ισλαμοφοβία και την καταπίεση εναντίον μουσουλμάνων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail