Αντιμετώπιση της πανδημίας με πεταμένα φυλλάδια δηλαδή ΛΕΦΤΑ στα πεζοδρόμια;

Ήταν τέτοιες ημέρες πριν από ακριβώς ένα χρόνο όταν σε αυτήν εδώ τη γωνιά παραθέτοντας τους τότε πρώτους καθημερινούς πίνακες του Π.Ο.Υ., παραπέμπαμε στις πρώτες μελέτες-έρευνες και στατιστικά για τον κορωνοϊό, έκλεινα ένα κείμενο στου οποίου το τέλος σημειώναμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο παρουσιάζονται. Το αν δικαιωθήκαμε δυστυχώς εμείς ή οι αγιοποιηθέντες μετέπειτα τηλεαστέρες, που τότε καθησύχαζαν αντί να αξιοποιήσουν το χρόνο, είναι ξεκάθαρο.

Του Στρατή Μαζίδη

Ένα χρόνο μετά εξακολουθεί να μην υπάρχει σχέδιο, να μην έχουμε γιατρούς, να μην έχουμε ανοίξει νοσοκομεία μόνο για covid [που μετά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως λοιμωδών], να μην υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να μην έχουμε δική μας στρατηγική αλλά να χρησιμεύουμε μόνο ως λαγοί ανελεύθερων μέτρων και καταπάτησης της δημοκρατίας [sms, περιορισμοί κυκλοφορίας, πρόστιμα-κατάσχεση, ρατσιστικά πιστοποιητικά κ.ο.κ.] εδώ όπου κάποτε υποτίθεται πως γεννήθηκε η δημοκρατία.

Υπάρχουν όμως όπως φαίνεται χρήματα για ξόδεμα. Δεν ξέρω πως όταν ανακοινώνεται έλλειμμα 22,8 δις. Ίσως με εύκολα δανεικά όπως τα χθεσινά 3,5 δις με το 10ετες ομόλογο κι επιτόκιο 0,8%. Τώρα πως πριν 10 χρόνια δε μας δάνειζε κανείς και σήμερα σε τρις χειρότερη κατάσταση όλοι θέλουν να μας δανείσουν, ας προβληματιστεί ο καθένας.

Κάπως έτσι ανοίγοντας προχθές την πόρτα του σπιτιού μου για να φύγω, βλέπω προκλητικά πεταμένα  στο πεζοδρόμιο που πάντα φροντίζω να είναι πεντακάθαρο τρία φυλλάδια διαφήμισης του εμβολιασμού και μάλιστα σε μια συγκυρία διατύπωσης αρκετών προβληματισμών τόσο ως προς τις παρενέργειές τους όσο και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Άλλωστε σε λίγους μήνες φτιάχνει ο καιρός, ο ιός πιθανώς θα ασθενήσει σε κάποια βαθμό και...μια χαρά θα κουμπώσουν όλα.

Το θέμα είναι άλλο. Τα φυλλάδια, όσο μπόρεσα να το δω γιατί σιχάθηκα να το σηκώσω από κάτω [κατεύθειαν σκούπα-φαράσι-κάδος] φέρουν το σήμα του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Κοιτάζω πάνω - κάτω το δρόμο, κι άλλα πεταμένα στα πεζοδρόμια και όχι φθαρμένα. Δηλαδή δεν τα έβαλε κάποιος κάπου, έπεσαν κ.ο.κ.

Σήμερα το πρωί βρήκα κι άλλα σε διαφορετικά σημεία καθώς χρειάστηκε να διανύσω σημαντική απόσταση περπατώντας. 

Ένα φυλλάδιο για να δημιουργηθεί έχει έξοδα. Γραφιστικά, εκτυπωτικά, μεταφορά, διανομή. Αναρωτήθηκα αν αυτή η ας την πούμε καμπάνια γίνεται και με δικά μας χρήματα [Περιφέρεια]. Κάποιοι έχοντας επενδύσει τα πάντα στα εμβόλια και επενδύουν τώρα τα χρήματά μας σε καμπάνιες.

Φτιάξτε νοσοκομεία κύριοι. Απομακρύνετε τους υμέτερους που έχετε προσλάβει σε αχρείαστες υπηρεσίες και ζητήστε φιλότιμα από τα παιδιά που έφυγαν για να υπηρετήσουν σε ξένα νοσοκομεία να επιστρέψουν στον τόπο τους. Φροντίστε την υγεία διότι οι άνθρωποι δεν ξαναγίνονται, αν χαθούν και δε σώζωνται με φυλλάδια. Υγεία στην Ελλάδα δεν υπάρχει αν δεν έχεις να πληρώσεις. Αν πάλι έχεις να πληρώσεις, τότε σε τινάζουν στις εξετάσεις, επειδή έχεις. Συνεπώς πρέπει να προσεύχεσαι μέσα σε όλα όσα ζητάς από τον Κύριο, να σε πάρει μια κι έξω μιας και πρόκειται για διπλή δοκιμασία, η μία της ασθένειας και η άλλη της αντιμετώπισης της πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Δεν είναι πεταμένα λεφτά τα νοσοκομεία. Κάθε άλλο...

Κι αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε αυτής, είτε της επόμενης, με πεταμένα φυλλάδια δηλαδή ΛΕΦΤΑ στα πεζοδρόμια δε γίνεται.

Θέλει δουλειά, υπομονή, επιμονή και φιλότιμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail