Ζητούν αποζημίωση από οικογένεια που έχασε το παιδί της μαρτυρικά τη νύχτα του πραξικοπήματος-οπερέτα!

Freepen.gr - Η οικογένεια του Μουράτ Τεκίν, ο οποίος σκοτώθηκε από όχλο στη Γέφυρα του Βοσπόρου τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία, διατάχθηκε από δικαστήριο να καταβάλει αποζημίωση στο κράτος για ζημιές σε δημόσια περιουσία, σύμφωνα με την αδελφή του άτυχου νέου, αναφέρει αναλυτικά το turkishminute.com.

Ο Μουράτ Τεκίν, 25 ετών, ήταν ένας από μια ομάδα δοκίμων που αναπτύχθηκαν στη Γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, η οποία στοίχισε τη ζωή 250 ανθρώπων και καταστάλθηκε εν μία νυκτί. Η αδελφή του, Mehtap, ισχυρίστηκε ότι ο λαιμός που είχε πετσοκοπεί από ένα θυμωμένο όχλο, υποστηρίζοντας τον ισχυρισμό της με μια έκθεση αυτοψίας όπου αναφέρεται πως το σώμα του εντοπίζονται οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν από αιχμηρά αντικείμενα.

Η οικογένειά του δεν μπόρεσε να πάρει το σώμα του Τεκίν μέχρι 12 ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Την Κυριακή η Mehtap Tekin, η οποία ζητά δικαιοσύνη για τον αδελφό της για τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε στο Twitter ότι η οικογένειά της είναι και πάλι σε δύσκολη θέση λόγω της αποζημίωσης που ζήτησε το κράτος για ζημιές στη δημόσια περιουσία που προκλήθηκαν από τον αδελφό της τη νύχτα του πραξικοπήματος. Η Mehtap είπε ότι το αυτοκίνητο της οικογένειας είχε κατασχεθεί από το κράτος.

Δήλωσε ότι ενώ οι δράστες της δολοφονίας του αδελφού της μένουν ατιμώρητοι και ότι είναι αυτοί που θα πρέπει να ζητούν αποζημίωση από το κράτος, το κράτος ζητά αποζημίωση από αυτούς.

"Σφάξατε τον αδελφό μου με μαχαίρια, δυσφημίσατε το νεκρό σώμα του, τη μνήμη του. Ζητάτε τώρα αποζημίωση από εμάς, ακόμα και με τόκο;" γράφει η Mehtap Tekin.

"Αφαίρεσες τη ζωή του αδελφού μου. Τι άλλο θέλεις; Ας ζήσουμε με τον πόνο μας", πρόσθεσε.

Οι στρατιωτικοί δόκιμοι που μεταφέρθηκαν στη Γέφυρα του Βοσπόρου τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος ισχυρίζονται ότι δεν είχαν ιδέα για το πραξικόπημα που βρισκόταν σε εξέλιξη καθώς οι ανώτεροί τους, τους είπαν ότι υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα. Πολλοί από αυτούς τους δόκιμους βρίσκονται στη φυλακή μετά από την αποτυχημένη πραξικόπημα και με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail