Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας ανοίγουν το δρόμο αμυντικής συνεργασίας;

Αμυντική συνεργασία με Σαουδική Αραβία προωθεί η χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό θα έρθουν στη χώρα μας μαχητικά F-15 με Σαουδάραβες πιλότους. Όπως αναφέρει ο αμυντικός συντάκτης, Κώστας Αλατζάς στο ΟΡΕΝ, η αμυντική συνεργασία με το βασίλειο είναι η πρόθεση μας εδώ και πάρα πολύ καιρό όπως έχουν δείξει οι κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία παρακολουθεί πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν γίνει επαφές μεταξύ των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών προκειμένου μετά τα φώτα να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μία κοινή εκπαιδευτική άσκηση και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να σταθμεύσουν μαχητικά αεροσκάφη από τη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα F-15 σε ελληνική αεροπορική βάση.

Το άνοιγμα προς τη Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο όταν διατυπώθηκε από τους Σαουδάραβες το αίτημα για την αποστολή μιας συστοιχίας Patriot όπου αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στις δύο πλευρές.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail