Όταν τουρκική ακταιωρός εμβολίζει δύο ελληνικά σκάφη και τα ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα

Από την αποφράδα εκείνη μέρα των Ιμίων, του Ιανουαρίου του 1996, όπου στην ηγεσία του τόπου ήταν δυο άνθρωποι που συνέδεσαν τη θητεία τους με το πολιτικό όνειδος της χώρας, Κώστας Σημίτης Πρωθυπουργός και Θόδωρος Πάγκαλος υπουργός εξωτερικών, πέρασαν 25 χρόνια και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Θυμηθείτε, (Φούσκα χρηματιστηρίου, μίζες εξοπλιστικών, υπερτιμολογήσεις Ολυμπιακών έργων, υπαναχώρηση στα Ίμια, παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους κ.α). 

Η Ελλάδα επιδεικνύοντας μονίμως υπαναχώρηση στην αλαζονική επιθετική πολιτική των Τούρκων, οδηγήθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου του 2021, στην επανάληψη ενός ακόμη παρόμοιου επεισοδίου και πάλι στα Ίμια, με Τουρκική ακταιωρό να εμβολίζει δυο Ελληνικά σκάφη του λιμενικού που έσπευσαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των Ελλήνων αλιέων να ψαρεύουν στην Ελληνική περιοχή. 

Η Τουρκική "Χουριέτ" ανέφερε ότι τα Ελληνικά σκάφη απομακρύνθηκαν από τα Τουρκικά χωρικά ύδατα στα Ίμια. 

Τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης σφυρίζουν αδιάφορα και αντιμετωπίζουν την είδηση σαν ένα άνευ ιδιαίτερης σημασίας γεγονός. Κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στην ειδησεογραφία, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα του περιστατικού. 

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο του Real fm, με κυνισμό παραδέχθηκε ο Αντώνης Δελατόλας εκδότης της εφημερίδας "το Ποντίκι", ότι κι αυτός δεν το εκτίμησε δεόντως και το υποβάθμισε, εμφανίζοντάς το ως πέμπτη είδηση, αναγνωρίζοντας το λάθος του. 

Αυτά συμβαίνουν όταν η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φυσιολογική τη στάση της, απέναντι στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας, η οποία έχει γκριζάρει κάθε γωνιά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου κι εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο, από διαβήματα στους φίλους των Τούρκων για να τους τραβήξουν το αυτί. 

Όταν γίνεται καθημερινή συνήθεια η υπαναχώρηση απέναντι στα καμώματα της Τουρκίας, δε συγκινεί κανένα πλέον το γεγονός ότι εμβολίζονται Ελληνικά πλοία στα εθνικά μας χωρικά ύδατα από Τουρκικά πολεμικά. 

Όλοι όπως φαίνεται ακολουθούν την πολιτική Σημίτη, να καμφθούν οι αντιστάσεις του κόσμου και να πάμε σε συζητήσεις για υπαναχωρήσεις και απώλεια κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, προς αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail