Ρίκα Διαλυνά: Η Ελληνίδα καλλονή και η περιπέτεια της στην Αμερική

Η Ρίκα Διαλυνά, τελειώνοντας το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα για να μπει στο πολυτεχνείο και να δώσει εξετάσεις στη σχολή καλών τεχνών, όπου πέρασε με επιτυχία. Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη, και συγχρόνως γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Το 1954 έλαβε μέρος στα καλλιστεία της εποχής και εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για το διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, όπου κέρδισε την πέμπτη θέση. Το όνειρο που είχε από παιδί, ήταν να πάει στην Αμερική και εκείνο το βράδυ της νίκης της, θα πει: «Τσιμπιόμουν για να το πιστέψω ότι βγήκα πρώτη και τελικά θα πάω στην Αμερική!». 

Μόνο που η επιτροπή Μακάρθρι, που δεν επέτρεπε τότε την είσοδο στις ΗΠΑ αριστερών ή συνεργατών τους, παρά λίγο να της το καταστρέψει.

Από το κανάλι ΤΖΙΜ ΤΖΕΝ στο youtube

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail