«Ο Μπάιντεν θα δυσκολευτεί να σταματήσει το Κογκρέσο από την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία»

Freepen.gr - Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δυσκολευτεί να αποτρέψει τους νομοθέτες των ΗΠΑ από την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, δήλωσε ο Tim Ash, ανώτερος στρατηγιστής των αναδυόμενων αγορών για τη BlueBay Asset Management στο Λονδίνο, υπογραμμίζει το ahvalnews.com.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την προσέγγιση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Ash σε σχόλια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις προοπτικές για τις αναδυόμενες αγορές υπό την προεδρία του Μπάιντεν.

Ο Ερντογάν έχει εξόργισε πολλούς πολιτικούς στην Ουάσιγκτον ερχόμενος κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με την επίθεση κατά των Κούρδων μαχητών που είχαν συμμαχήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία, και με την αγορά των S-400 από τη Μόσχα.

"Υπάρχει μια διμερής περιφρόνηση για τον Ερντογάν στο DC και μόνο ο Trump σταμάτησε τις κυρώσεις", δήλωσε ο Ash. "Θα είναι δύσκολο για τον Μπάιντεν να σταματήσει το Κογκρέσο να χτυπήσει σκληρά την Τουρκία".

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο Δημοκρατικό κατεστημένο που εκτιμούν τη γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας, ανέφερε.

"Δεν είμαι σίγουρος ότι οι Τούρκοι έχουν σκεφτεί ακόμα πώς θα χειριστούν μια προεδρία του Μπάιντεν", δήλωσε ο Ας. "Ως εκ τούτου η Τουρκία θα μπορούσε είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail