Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ δεν "αγαπά οποιεσδήποτε διαμάχες με την Τουρκία"

Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Anwar Gargash δήλωσε στο Bloomberg ότι η χώρα του δεν "αγαπά οποιεσδήποτε διαμάχες με την Τουρκία" καθώς τα κράτη του Κόλπου προσπαθούν να εξομαλύνουν τη σχέση τους με το Κατάρ, αναφέρει το ahvalnews.com.

Η ρήξη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ που ξεκίνησε το 2017, καθώς οι Σαουδάραβες προσπάθησαν να απομονώσουν το Κατάρ για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των ομάδων που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, του ερεθισμού στην κριτική από το κανάλι του Al-Jazeera και της διπλωματικής σχέσης με το Ιράν. Σαουδική, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και Αίγυπτος διέκοψαν διπλωματικούς δεσμούς με το Κατάρ, αναφέροντας ότι η χώρα υποστήριξε τρομοκρατικές ομάδες. Κατάρ έχει αρνηθεί τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών ομάδων, αν και έχει παραδεχθεί την υποστήριξη για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η κρίση έφερε το Κατάρ και την Τουρκία πιο κοντά, και η ψύξη των εντάσεων μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου τώρα δυνητικά αφήνει την Τουρκία έξω στο κρύο. Ωστόσο, τα ΗΑΕ και η Τουρκία μοιράζονται ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ "προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ανησυχίες για ρήξη με την Άγκυρα", σύμφωνα με το Bloomberg.

"Τα ΗΑΕ είναι ο νούμερο ένα εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Gargash. "Το μείζον πρόβλημα των ΗΑΕ με την Τουρκία είναι ότι η τελευταία θέλει να επεκτείνει το ρόλο της σε βάρος των αραβικών χωρών", σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ο Gargash.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail