Καίγεται για διάλογο -τσουρομάδημα της Ελλάδας ο Τσαβούσογλου - Ζητά πρώτη συνάντηση εντός του μήνα

Freepen.gr - «Η Τουρκία κάνει πρόσκληση στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες σχετικά με τις αντικρουόμενες ναυτιλιακές αξιώσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και άλλα υπάρχοντα ζητήματα αυτό το μήνα», δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο ομόλογό του Tahsin Ertuğruloğlu στην  Άγκυρα.

Ο Çavuşoğlu ανέφερε πως η Ελλάδα είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να επαναλάβει τις συνομιλίες στις 11 Ιανουαρίου αλλά ότι δεν είχε γίνει καμία κίνηση και:

«Έτσι, η Ελλάδα δεν έχει καμία δικαιολογία αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Çavuşoğlu, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες θα καλύψουν όλα τα ζητήματα μεταξύ των δύο γειτόνων που είναι αμφότερα μέλη της διατλαντικής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

"Ως Τουρκία, θέλουμε να κάνουμε μια επίσημη πρόσκληση. Από σήμερα, καλούμε την Ελλάδα να ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες, με την πρώτη συνάντηση να πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Ιανουάριο", ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου δήλωσε τα ακόλουθα:

"Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας."

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail