Ο Ντόναλντ Τραμπ ηττήθηκε μόνο για ένα λόγο

johnhain / pixabay
Η ώρα Ελλάδος είναι 16.00΄ (όταν ξεκίνησα να γράφω) και βρισκόμαστε ακριβώς 3 ώρες πριν λήξει και επίσημα η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί πλήρης ησυχία στην γεμάτη εθνοφύλακες Αμερικανική Πρωτεύουσα και όλοι προετοιμάζονται για την τελετή Ορκωμοσίας του Μπάιντεν.

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μετά την ειρηνική αποχώρηση και ομιλία του απερχόμενου Προέδρου στην Βάση Άντριους ξαφνικά αρκετοί γιουτιουμπολάγνοι αμερικανοΓκιούδες έχασαν τη φωνή τους και δεν ξέρουν που να κρυφτούν.

Δυστυχώς ΠΟΛΥΣ κόσμος στην Ελλάδα (ενδεχομένως περισσότερος από ότι στην ίδια την Αμερική) έπεσε στην παγίδα των Γκιούδων, αποπροσανατολίσθηκε και σήμερα μοιάζει σαν χαμένος στην έρημο και το μόνο υγρό που έχει μαζί του είναι τα κάτουρα του.

Αυτός είναι ο λόγος που ΦΩΝΑΖΩ τόσα χρόνια να μην πιστεύετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ, ακόμα και αυτός είναι ο αδελφός ή ο κολλητός σας. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ και έρευνα σε βάθος, χωρίς κρυφές ελπίδες και παρωπίδες.

Είναι πολύ δύσκολο η αλήθεια, ορισμένες φορές και επίπονο. Τους τελευταίους μήνες με τις θέσεις μου επί των ζητημάτων της Αμερικής στεναχώρησα πολλούς και καλούς "φίλους". "Φίλους" που δεν εκτίμησαν την αντίθετη άποψη τους οδήγησα στην διαγραφή και το μπλοκ.  Γιατί δεν μπορώ να καίω το μυαλό μου και να εξαντλούμε στο να σε πείσω για πράγματα που δεν έχεις ιδέα...

Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση όλων μας. Εκεί που είστε οι περισσότεροι τώρα εγώ ήμουν πολλά χρόνια νωρίτερα... Διώχθηκα, δικάστηκα, καταστράφηκα οικονομικά, γονάτισα, μου έριξαν τη μούρη μέσα στα σκατά, αλλά έμαθα το μάθημα...

Το μάθημα ήταν τελικά ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ και όταν βγάλεις ένα συμπέρασμα συζήτηση σε μια κλειστή ομάδα να ακούσεις τις κατ΄αρχήν διαφωνίες. Να μάθεις που μπορεί να έχεις κάνει λάθος και ότι προκύψει...

Πριν από λίγο καιρό έγραψα μια σειρά άρθρων στο freepen.gr όπου εξηγούσα γιατί στην Αμερική δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ και τίποτα και ΑΝ τελικά γίνουν αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν σε μια μέρα, ούτε καν σε μερικές εβδομάδες και ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και η στάση απόλυτης εμπιστοσύνης που τηρεί απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του.

Τότε κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι το αμερικανικό σύστημα ελέγχουν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες. Πριν τους ενημερώσω ότι το 70% των Αμερικανών ψηφοφόρων ανήκει σε κάποια οργανωμένη πολιτική ομάδα, να τους θυμίσω ότι την ίδια άποψη είχε και ο Χίτλερ... Η Αλήθεια είναι ότι ΝΑΙ στην Αμερική υπάρχουν ισχυρά λόμπι που ο λόγος τους (και τα συμφέροντα τους φυσικά) μετράνε, αλλά από την άλλη κάθε Αμερικανός ενεργός πολίτης συμμετέχει σε μια ή και περισσότερες τέτοιες ομάδες.

Φεύγοντας ο Αμερικανός Ντόναλντ Τραμπ αφήνει μια ΜΑΥΡΗ Παρακαταθήκη. Γέμισε την Αυτοδιοίκητη Περιφέρεια της Κολούμπια και τον μητροπολιτικό Δήμο της Washington DC με κάγκελα, δεκάδες χιλιάδες πάνοπλους εθνοφύλακες και ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Η κατάρα κάθε λαού είναι ένας εμφύλιος μου έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου που τον έζησε στο πετσί της και πραγματικά εύχομαι αυτή η τρέλα να σταματήσει εδώ.

Ο Ντόλαντ Τράμπ ηττήθηκε μόνον για έναν λόγο.

Ενώ πριν 12 μήνες όλοι μιλούσαμε για τον πρώτο Πρόεδρο που θα βγει και μάλιστα με τεράστια διαφορά, ίσως και άνω του 60%  βρέθηκε βαθιά ηττημένος, όχι λόγω της διαφοράς των ψήφων, ούτε εξαιτίας της φημολογούμενης (αλλά ουδέποτε αποδειχθείσας νοθείας) αλλά γιατί υποτίμησε τις επιπτώσεις από τον κινεζικό ιό (όπως πολύ σωστά τον είπε), αγνόησε την μελέτη επιπτώσεων που από την αρχή μιλούσε για 300.000+ νεκρούς στο πρώτο έτος και έκανε το τραγικό πολιτικό λάθος να πει δημόσια ότι 100.000 είναι αποδεκτές απώλειες.

Όσο σωστό και αν είναι αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ εκτός και αν είσαι χαζός. Και αν θέλετε την άποψη μου ο Τράμπ χαζός δεν είναι, αλλά σίγουρα παρασύρθηκε από τον χαρακτήρα του και ξαμόλησε αυτήν την πολιτικά  αυτοκτονική ανοησία.

Ο Τράμπ ενώ ξεκίνησε πολύ σωστά τα μέτρα κατά του ιού (ήταν ο πρώτος που απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς Κίνα στις 31/1/2020) εν συνεχεία δυστυχώς ασπάσθηκε ακραίες θεωρίες που ελάχιστη σχέση είχαν με την πραγματικότητα.  

Αυτή του η τάση στην αντισυστημική του σκέψη ήταν που τον οδήγησε από την βέβαιη επανεκλογή να βρεθεί στο αγαπημένο του θέρετρο στην Φλώριντα.

Υπάρχει περίπτωση κάποιοι να έπαιξαν μαζί του και να τον οδήγησαν εκεί; Προσωπικά το θεωρώ πλέον βέβαιο. Ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται να αντικρίσει την αλήθεια κατάματα μπορείς εφόσον είσαι μαέστρος να τον οδηγήσεις στα δικά σου μονοπάτια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Τράμπ ηττήθηκε από τον ίδιο του τον χαρακτήρα.

Το ποστ θα συνεχιστεί με το τι αναμένω στην Αμερική το προσεχές διάστημα, που θα επηρεάσει και τη χώρα μας, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μπάιντεν και η Καμάλα είναι οπαδοί του βαθύ κράτους, αλλά και την άποψη μου για τον διάδοχο του Τραμπ στο τιμόνι των Ρεπουμπλικάνων (γιατί Τράμπ τέλος για αυτό το στρατόπεδο..).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail